Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La plantilla de TV3 respon a l'ERO amb 77.000 firmes i una tarda de protestes

Protesta contra l'EO de TV3 a les portes de la Generalitat. /ENRIC CATALÀ

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Els treballadors de TV3 han respost aquest dilluns a l'envestida que va suposar l'ERO anunciat la setmana passada amb unes 77.000 firmes en defensa de la cadena pública i amb una concentració a les portes de la Generalitat. Les plantilles de TV3 i Catalunya Ràdio estan en peu de guerra per evitar els 312 acomiadaments inclosos dins l'expedient de regulació d'ocupació que va aprovar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i per revertir la reducció d'un 7,5% dels sous que també suposarà la mesura.

En una tarda de reivindicacions, un grup de representants de les plantilles ha fet entrega de 77.000 firmes a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, un document amb el qual demanen que es reverteixi “el desmantellament dels mitjans públics, més necessaris que mai”. De fet, la majoria de signatures ja s'havien recollit abans que es conegués l'aplicació de l'ERO, en motiu de la rebaixa de salaris, la privatització dels serveis comercials de TV3, el tancament de delegacions de la cadena o la supressió de corresponsalies a Catalunya Ràdio.

Els treballadors també han redactat una carta oberta al president, Artur Mas, demanant-li que reobri les negociacions que el consell de govern de la Corporació va decidir trencar, i que retiri un expedient de regulació que suposa l'acomiadament del 12% dels treballadors. Des del comitè apel·len al “model d'èxit” de TV3 i Catalunya Ràdio, basat en un treballa de proximitat al territori i en una producció pròpia ara amenaçats, per fer entrar en raó a Mas.

En acabat de la reunió amb la presidenta del Parlament, els treballadors s'han desplaçat a la plaça Sant Jaume per dur-hi a terme una acció simbòlica. Enfundats tots en les samarretes vermelles que caracteritzen la protesta dels mitjans públics catalans, les prop de 300 persones que s'hi concentraven s'han estirat a terra per simbolitzar la defunció dels serveis públics a Catalunya, entre els quals hi ha els mitjans de comunicació.

A partir d'ara, fonts sindicals han explicat que des de les assemblees de treballadors es dissenyarà una estratègia per fer front a l'expedient de regulació, donant a entendre que aquesta havia estat una protesta d'urgència i força improvisada per donar una primera mostra de rebuig a l'ERO.

Etiquetas
stats