Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Artur Mas demana a la CUP no frustrar “el mandat democràtic” del 27-S

Artur Mas ha recordat a la CUP que les "responsabilitats compartides les han d'exercir tots els que les tenen"

Artur Mas ha enviat el primer missatge a la CUP perquè es sumi al full de ruta independentista dissenyat per Junts pel Sí. “Tenim la responsabilitat compartida d'anar en una direcció i tenim la majoria per fer-ho. No frustrarem el mandat democràtic, oi? El primer responsable és Junts pel Sí però la CUP també”, ha pronunciat Mas. Davant la negativa de la CUP a investir-lo com a president de la Generalitat i la probable obertura de negociacions entre les dues formacions, Mas ja ha demanat al partit d'Antonio Baños que no obstaculitzi el procés independentista.

En roda de premsa al Mercat del Born, quarter general de Junts pel Sí durant la nit electoral, l'actual president de la Generalitat també ha volgut enviar el missatge que el “transcendental” no és la seva continuïtat, sinó que els 72 diputats independentistes -els de Junts pel Sí i la CUP- puguin “tirar endavant” el full de ruta. “Aquí entenc que tothom és necessari. Els 72 s'han de posar d'acord per aplicar el full de ruta”, la finalitat del qual, ha recordat Mas, és “acabar constituint un nou Estat”.

Sobre la formació del nou govern català, Mas ha afirmat: “Ara el començarem a parlar. Volem un executiu d'ampli espectre, que congregui sensibilitats diferents i pugui pilotar al seu torn el full de ruta”.

Malgrat que l'independentisme no va assolir el 50% dels vots, el número 4 de Junts pel Sí ha reiterat -com va fer ahir a la nit- que “el 'sí' s'ha imposat al plebiscit”. Amb aquesta interpretació del resultat, Artur Mas assegura que té “totes les ganes del món” de començar un diàleg amb l'Estat, encara que diu que encara ningú a l'Executiu central els ha cridat.

Etiquetas
stats