Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Junts pel Sí manté Mas com a candidat a la presidència abans de l'última reunió amb la CUP

El president en funcions Artur Mas

CatalunyaPlural/EFE

Barcelona —

Sense novetat. Junts pel Sí acudirà a la última trobada amb la CUP aquest dijous mantenint Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat. Així ho ha explicat Raül Romeva a la sortida de la reunió que ha mantingut el grup parlamentari de Junts pel Sí al Parlament. “La situació és la mateixa que dimarts. No hi ha novetat”, ha afirmat el cap de llista de JxSí el 27-S.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat una reunió amb la resta de diputats del grup de Junts pel Sí (JxSí) davant l'últim esforç negociador amb la CUP que s'ha de produir abans de diumenge, data en què expira el termini legal per a la investidura.

Després d'un breu ple per votar els senadors designats pel Parlament, Mas s'ha dirigit poc després de les 11.15 hores a una de les sales de la Cambra, a la qual han anat accedint els diputats de JxSí (CDC i ERC), entre ells la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, el cartell del 27S, Raül Romeva, i el president del grup parlamentari, Jordi Turull.

Catalunya està abocada a unes noves eleccions el 6 de març després del rebuig de la CUP a investir Artur Mas, tot i JxSí i la CUP preveuen realitzar un últim esforç negociador abans que dilluns el president català en funcions signi el decret dels comicis, que ha de convocar obligatòriament un cop s'esgoti el diumenge el termini legal per a la investidura.

Malgrat les apel·lacions de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a una reunió conjunta entre JxSí, CUP, Òmnium Cultural i l'Associació Catalana de Municipis (AMI) per trobar una solució, les posicions dels dos grups sobiranistes segueixen distanciades.

El partit anticapitalista rebutja investir Artur Mas, mentre que JxSí manté el líder de CDC com a candidat a la presidència, sense haver presentat una alternativa.

Etiquetas
stats