Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge creu que Badalona vulnerava la llibertat ideològica dels funcionaris obrint el 12-O

Regidors de Badalona a la vista de dijous

CatalunyaPlural/EFE

El jutge que va prohibir a l'Ajuntament de Badalona obrir al públic el passat 12 d'octubre s'ha ratificat en la seva ordre perquè, ha argumentat, la decisió del consistori vulnerava el dret constitucional a la llibertat ideològica, en col·locar als treballadors municipals en la tessitura d'haver de “significar-se” políticament.

La decisió del jutge arriba tres dies després que s'acceptés la mesura cautelar sol·licitada per la Delegació del Govern i s'obligués a tancar l'Ajuntament. Tanmateix, el 12-0 els regidors de l'Ajuntament de Badalona van desobeir i van obrir les portes de les oficines municipals. Aquest dijous es va celebrar la vista oral en què el magistrat va escoltar els arguments de Delegació i Ajuntament a favor i en contra de les mesures cautelars dictades d'urgència dimarts.

En un acte, el titular del jutjat contenciós número 14 de Barcelona ratifica la mesura cautelar que va adoptar dimarts passat, quan va prohibir obrir les portes del consistori, i descarta que la Delegació del Govern actués de “mala fe” en acudir al jutjat el passat 10 d'octubre, dos dies abans de la festa de la Hispanitat.

El jutge descarta així dos dels principals arguments esgrimits per l'Ajuntament, que a la vista celebrada ahir va invocar el dret a la llibertat ideològica consagrat a la Constitució i ha acusat la Delegació del Govern de mala fe per impugnar, dos dies abans del 12O, un acord que el consistori havia aprovat el passat mes de maig.

En el seu acte, el magistrat evita qualsevol al·lusió a la decisió de l'Ajuntament de Badalona de no fer cas la seva prohibició i obrir al públic –amb l'única presència de regidors de l'equip de govern–, malgrat que la llei el faculta a remetre a la Fiscalia qualsevol actuació que consideri pot constituir delicte.

En qualsevol cas, l'Ajuntament de Badalona ja està sent investigat per possible desobediència per un jutjat de la població, arran de la denúncia que va presentar l'agrupació local del PP el mateix 12-O.

Etiquetas
stats