Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La fiscal en cap de Barcelona estudia denunciar un jove que la va increpar després del judici del 9-N

La fiscal Ana Magaldi

Oriol Solé Altimira

El judici del 9-N va acabar el divendres, però les seves derivades continuen fora de la sala de vistes. La fiscal cap de Barcelona, Ana Magaldi, ha explicat aquest dimarts que un jove la va increpar al carrer a la sortida de la penúltima sessió del judici. “Tu ets la Fiscalia. Tu ens condemnes per posar les urnes. Quina vergonya!”, li va dir, segons la versió de la representant del ministeri públic. Magaldi ha afegit que estudiarà “amb rigor, sosiego i el cap fred” si obre diligències i denuncia penalment al jove.

Els fets van passar divendres passat al migdia davant de la porta principal del Palau de Justícia de Barcelona després que l'última jornada del judici se suspengués fins a primera hora de la tarda. Una vintena de persones, concentrades rere d'unes tanques, li van cridar “feixista”, “ets una merda” i “fora de Catalunya”. Magaldi, segons la seva pròpia versió, va baixar “tranquil·lament” els graons de les escales del Palau de Justícia. “Cada vegada que sentia els insults em parava, em girava i els mirava”, ha explicat la fiscal cap.

Una de les persones que va insultar la fiscal des de darrere de les tanques, a més, la va seguir i va aconseguir apropar-se a ella i li va dir: “Tu ets la Fiscalia. Tu ens condemnes per posar les urnes. Quina vergonya!”. Magaldi va respondre: “Els fiscals no condemnem, els fiscals acusen. Els que condemnen o absolen són els jutges o els tribunals”.

“En els meus 64 anys de vida mai havia vist una mirada d'odi així en una persona”, ha afirmat Magaldi aquest dimarts. El mateix jove, en declaracions a El Nacional, ha avalat el relat de la fiscal cap. La cosa no va arribar a majors, tot i que Magaldi ha dit que “va témer per la seva integritat física”, però que es va tranquil·litzar en veure que el jove no portava res a la mà.

Magaldi ha qualificat els fets de “molt greu” i d'“atac i insult” a una representació de l'Estat com és el ministeri fiscal. “Tot el món no és la fiscal en cap de Barcelona. Sóc conegudíssima i no només per la meva meravellós cabell. Sabien perfectament a qui estaven insultant. Jo no sóc una altra gent, jo sóc la fiscal en cap de Barcelona”, ha asseverat. Preguntada sobre si els insults que va rebre no eren assimilables als que habitualment també reben polítics i periodistes, Magaldi ha tancat: “Ells estan molt acostumats però nosaltres [els fiscals] no. Jo no sóc un polític i això no va amb el càrrec”.

En aquest sentit, Magaldi ha explicat que divendres va ser l'únic dia de la setmana del judici –va acudir a totes les sessions– que va sortir per la porta principal del Palau de Justícia. Segons ha explicat, la resta de la setmana va sortir per una de les portes laterals dels jutjats acompanyada pel tinent fiscal del TSJC, Francisco Bañeres, i el fiscal del 9-N, Emilio Sánchez Ulled, que amb motiu del judici van portar escorta.

Magaldi va posar els fets en coneixement del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, el mateix divendres. Aquest dilluns, en un insòlit comunicat, la Fiscalía General va lamentar “l'incident d'assetjament i insult a fiscals de Catalunya”. La roda de premsa que ha convocat Magaldi aquest dimarts per valorar l'incident és la segona que convoca en tres anys –els seus antecessors, com és habitual, no en van fer mai. L'anterior va ser per pronunciar-se sobre la querella del 9-N que finalment va imposar la Fiscalia General de l'Estat després que els fiscals de Catalunya rebutgessin presentar-la.

Els insults a Magaldi són el segon fet insòlit que es va produir fora de la sala de vistes del 9-N. Després de declarar com a testimoni, l'exconseller de Presidència, Francesc Homs, va interpel·lar al fiscal Sánchez Ulled: “Quina llàstima que no m'hagis preguntat!”, al que el fiscal va replicar irònicament en referència al judici pel 9-N que Homs afrontarà a partir del 27 de febrer: “Ascendeix-me al Suprem i t'interrogo!”.

Etiquetas
stats