Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La nova CDC votarà diumenge dir-se Junts per Catalunya, Partit Nacional Català o Partit Demòcrata Català

La nueva CDC votará el domingo llamarse Junts per Catalunya, Partit Nacional Català o Partit Demòcrata Català

EUROPA PRESS

Barcelona —

El congrés fundacional de CDC portarà aquest diumenge al plenari la votació per decidir si passen a denominar-se Junts per Catalunya, Partit Nacional Català o Partit Demòcrata Català, cap d'elles amb la paraula Convergència. Així ho han explicat diverses fonts a Europa Press, després del rebuig que van provocar entre els associats -abans militants- la proposta de noms llançada per la direcció convergent: Més Catalunya i Catalans Convergents.

Del total de gairebé 400 noms que s'han posat a votació en la comissió que s'ha obert per treballar la qüestió del nom, finalment han sortit vencedores aquestes tres opcions.

Sobre un dels noms, en la comissió s'ha aprovat canviar la denominació de Partit Nacionalista Català per Partit Nacional Català, fet que ha provocat que gran part dels presents trenquessin en aplaudiments al crit d'independència, segons han relatat a Europa Press.

La comissió, que ha treballat simultàniament amb la de bases fundacionals i l'organitzativa, ha mantingut vives a l'inici les dues propostes de noms plantejades per la direcció, que s'han descartat al llarg del debat, juntament amb les que van sortir del procés que va portar a terme l'antiga CDC, denominat 'Torn Obert'.

Des de primera hora d'aquest dissabte, la comissió ha anat votant diferents opcions i eliminant les que menys suport tenien, fet que no ha permès que prosperessin noms com convergents -opció que defensava Nova Convergència, la plataforma de Germà Gordó-, i Catalunya Estat, de la mà de Reagrupament.

Les propostes havien de superar el tall del 60% de vots, un percentatge que no han superat altres noms com Junts, Som, SomCat i Catalunya Llibertat, entre moltes altres.

stats