Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP diu “no” a Mas i emplaça a Junts pel Sí a trobar un candidat de consens

La CUP comunica la seva negativa a donar suport a la investidura d'Artur Mas

Jordi Molina

Barcelona —

La CUP dóna definitivament per tancada la possibilitat d’investir Artur Mas com a president de la Generalitat.“Esperem que aquells que no han mogut fitxa, ara ho facin”, ha dit la diputada de la CUP, Gabriela Serra, en una clara referència a Junts pel Sí.

La veterana diputada de l'esquerra anticapitalista ha fet de portaveu en una intervenció en què ha admès que el procés fins al definitiu no a Mas “s'hauria pogut fet millor”, però que s'hagués pogut fer “molt pitjor” i que, finalment, “s'ha fet molt decentment”. Al seu costat, el diputat, Sergi Saladié, ha insistit en què “no tanquem la porta” a cap altre candidat de Junts pel Sí.

La decisió final ha arribat després d’una igualada jornada matinal en què el consell polític de la CUP i el grup d'acció parlamentària (GAP) han estat reunits des d’abans de les 11 del matí amb els 57 representants de les 13 assemblees territorials i els 11 representants de les organitzacions vinculades a la CUP.

Segons fonts de la formació, dels 68 membres que tenien dret a vot, 36 haurien votat en contra d'investir Mas i 32 a favor. Una radiografia de la divisió interna que ja es va expressar a l'assemblea de fa una setmana de Sabadell i que s'ha mantingut al llarg d'un matí intens, en què diferents fonts advertien que hi harua un desenllaç “igualat”.

D’aquesta manera s’imposa la posició de no investir l'actual president en funcions, tal i com sempre havia dit la formació, una posició que s’expressarà amb 10 abstencions. La pilota, ara, passa de nou a la teulada de Junts pel Sí, que haurà de decidir ara si exposa a Mas a un altre debat d'investidura o si s’espera ja al dia 10 de gener, quan es convocarien eleccions automàticament si no hi ha cap president investit.

Més inesperat seria l'escenari de Junts pel Sí canviant de candidat a última hora, la qual cosa seria tota una sorpresa tenint en compte que la coalició segellada entre CDC i ERC ja ha avisat que no farà cap més proposta a la CUP. El més factible, a hores d'ara, és que Catalunya torni a celebrar unes noves eleccions, previstes per al mes de març.

Etiquetas
stats