Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP espera un preacord amb Junts pel Sí després del 20D sense que el resultat influeixi

La CUP espera un preaord con JxS després del 20D

EFE

Barcelona —

La diputada de la CUP al Parlament Gabriela Serra ha explicat aquest dimecres que la seva formació espera consensuar, just després de les eleccions del 20D, una proposta global amb Junts pel Sí (JxS) que permeti arrencar la legislatura catalana, sense que el resultat electoral influeixi en les negociacions.

Serra ha confirmat que aquest matí s'han reprès les converses entre els negociadors de JxS i la CUP per intentar arribar a un acord, unes discussions que s'allargaran fins al 22 de desembre, de manera que la proposta que surti de la taula de negociació sigui debatuda i votada en assemblea per la militància de la formació de l'esquerra anticapitalista el dia 27.

La “proposta tancada” que es plantegi el dia 22, ha assenyalat, “ho inclourà tot”, és a dir, ha de contenir un pla de xoc social detallat, un full de ruta cap a la independència, els passos del procés constituent d'una nova “república catalana” i, també, la investidura del president de la Generalitat, principal escull negociador ja que la CUP es resisteix a avalar el nom d'Artur Mas.

Malgrat que a JxS la intenció inicial era plantejar una proposta final d'acord a la CUP just abans del 20D, Serra ha indicat que el preacord no arribarà abans de les eleccions generals.

Segons la diputada de la CUP, els resultats dels comicis, surti CDC reforçada o afeblida de les urnes, “no modificaran” el contingut de les negociacions.

“No hi ha cap tipus de pressió que pugui venir dels resultats electorals”, ha subratllat Serra, que ha tret transcendència als dards llançats fa uns dies pel candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, que va assegurar que si l'ideari de la CUP fos el majoritari els catalans serien més “pobres”.

Les declaracions d'Homs, ha dit, “no ens pressionen ni ens convencen”, ha remarcat Serra, que ha emmarcat aquestes paraules en el debat intern que té CDC sobre la conveniència de pactar amb una força anticapitalista com la CUP.

Sobre l'article que va publicar la setmana passada l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, en el qual es mostrava partidari de cedir dos vots per fer possible la investidura de Mas a canvi d'un pla de xoc social i d'evitar que el procés sobiranista descarrili, Serra ha assegurat que tampoc influeix en la negociació.

Per a Serra, el plantejament de Fernàndez és “una proposta que està present”, és una de les possibles opcions que podria votar l'assemblea del dia 27 i ha tingut el seu ressò perquè “no tothom es diu David Fernàndez”.

La setmana vinent, les assemblees territorials de la CUP començaran a reunir-se per analitzar l'estat de les negociacions, un procés de debat intern que culminarà amb l'assemblea del 27.

Etiquetas
stats