Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La CUP proposa Raül Romeva com a candidat de consens per desbloquejar la investidura

Benet Salellas.

Arturo Puente / elDiario.es Catalunya

La CUP va anunciar el cap de setmana que proposaria per a la presidència un nom de consens a Junts pel Sí després de la investidura. Però abans de la primera investidura, que Mas perdrà aquest dimarts, la CUP ja ha lliscat el primer nom a què donarien suport: Raül Romeva. L'exeurodiputat d'ICV i número u de Junts pel Sí apareixia en totes les quinieles, i finalment el diputat de la CUP, Benet Salellas, ho ha apuntat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

“Raül Romeva pot ser un bon president de la Generalitat”, ha considerat Salellas, “i suposo que Junts pel Sí també ho pensava perquè el portava de número u”. La CUP no es planteja un escenari de desacord en què no hi hagi consens sobre la investidura i en el que s'arribin a eleccions al març. “Quan Mas diu que el procés s'encalla sense ell em sembla un xantatge intolerable, el procés és de la gent”, ha assegurat Salellas.

Romeva ha tardat només vint minuts a contestar la CUP. En declaracions a l'emissora RAC-1, Romeva no ha tancat la porta de cop a la proposta emesa per Salellas. “La CUP ja sap que nosaltres tenim un candidat que és Artur Mas, però estem negociant”, ha dit Romeva, que ha afegit que Junts pel Sí el que vol és “prioritzar l'acord”, motiu pel qual s'estan estudiant diverses “fórmules”, que Romeva no ha concretat. Quan ha estat preguntat sobre si creia que Mas seria president, Romeva ha contestat: “No puc respondre a això”. Els rumors i converses als passadissos del Parlament durant el ple d'investidura que continua aquest dimarts estan servits.

Aquest dimarts es produirà la primera votació de la investidura, on amb tota probabilitat Artur Mas no obtindrà la majoria absoluta que necessita per ser reelegit. Dijous es produirà la segona, en què el candidat ja no necessita el suport de l'absoluta i només li calen més vots a favor que en contra. Convergència assegura en públic que les coses podrien canviar el dijous, tot i que la CUP ha anunciat que tornarà a emetre vots negatius.

Etiquetas
stats