Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Carles Martí es retira i deixa via lliure a Meritxell Batet per ser la candidata del PSC el 26J

Meritxell Batet

EFE/CatalunyaPlural

L'exsenador Carles Martí ha decidit retirar-se del procés de primàries per escollir el candidat del PSC a les eleccions generals després d'arribar aquest dimecres a un acord amb Meritxell Batet. D'aquesta manera, Batet serà l'única candidata a liderar el PSC a les pròximes eleccions generals, per la qual cosa no serà necessari celebrar primàries per escollir cap de llista.

Els dos aspirants s'han reunit al matí a la seu del PSC per perfilar un acord per evitar la celebració de les primàries i que ha derivat en la decisió de Martí de deixar via lliure a Batet. Segons fonts pròximes a l'exsenador, Martí veu la seva posició perfectament representada per Batet, que al seu judici sempre ha estat la candidata de consens del partit.

Martí partia amb desavantatge en unes primàries, ja que Batet no només comptava amb el suport del primer secretari socialista, Miquel Iceta, sinó que també era la candidata desitjada des del PSOE -va ocupar el número dos de la llista per Madrid el 20D per darrere de Pedro Sánchez. De fet, Martí ja va oferir a Batet divendres passat un “acord” per una candidatura del PSC a les generals que sigui de consens i evitar així les primàries per escollir un cap de llista.

stats