Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Carles Puigdemont espera convocar “eleccions constituents” per després de la Diada del 2017

Puigdemont espera convocar "elecciones constituents" després de la Diada del 2017

elDiario.es Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit aquest diumenge que espera haver convocat unes “eleccions constituents” per la Diada de l'any que ve, en la qual Catalunya, ha subratllat, es trobarà en el “trànsit entre la postautonoia i la preindependència”.

Així ho ha afirmat en una roda de premsa amb corresponsals estrangers al Palau de la Generalitat, en què ha calculat que, “a finals de juliol” de 2017, el Parlament ja hauria d'haver acabat els treballs que s'ha marcat la majoria independentista de Junts pel Sí i la CUP per aquesta legislatura.

Preguntat per quina serà la fase en què es trobarà el procés sobiranista a la Diada de 2017, Puigdemont ha subratllat: “Jo espero, perquè és el meu compromís, que siguem capaços de fer les coses tan bé que jo ja estigui en funcions”, perquè s'hauran convocat eleccions.

Puigdemont també ha explicat als corresponsals que aprofitarà la seva intervenció al debat de la qüestió de confiança del 28 de setembre al Parlament per plantejar a l'Estat una proposta de referèndum a Catalunya. El president ha dit que la idea de fer un referèndum sobre la independència en els pròxims mesos s'està “estudiant”, però “de moment” el que preveu el vigent full de ruta del Govern és celebrar unes “eleccions constituents” en 2017.

Malgrat que el Govern central i les Corts han rebutjat en reiterades ocasions en els últims anys les peticions catalanes per poder celebrar un referèndum amb totes les garanties legals, Puigdemont ha assegurat que no tira encara la tovallola: “Insistiré el dia 28 a fer una proposta en aquest sentit a la política espanyola”.

Si s'acaben celebrant comicis a la tardor de 2017, serien les quartes eleccions catalanes en set anys. A la tardor de 2010, Artur Mas va recuperar la Generalitat per a Convergència; el 2012, va perdre 12 diputats i va pactar amb ERC; i al setembre de 2015 Junts pel Sí no va aconseguir la majoria absoluta i, després de tres mesos de negociacions, va aconseguir que la CUP investís Carles Puigdemont a canvi que Mas renunciés a ser president.

Etiquetas
stats