Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Chacón nega ser la “mare” del 'desnonament exprés' després de parlar amb membres de la PAH

Chacón niega ser la "madre" del 'desahucio exprés'

elDiario.es Catalunya

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) no s'ha quedat de braços creuats durant la campanya electoral del 20D, i ha emplaçat els partits a comprometre's perquè assumeixin les seves reivindicacions i posin fi als desnonaments. La campanya de la PAH ha interpel·lat aquest dimecres a una de les polítiques que més crítiques ha rebut per part de la plataforma, la candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón. La PAH responsabilitza Chacón de ser una de les causants del problema dels desnonaments per haver impulsat l'anomenada llei del 'desnonament exprés' durant la seva etapa al capdavant del ministeri d'Habitatge del primer govern de José Luís Rodríguez Zapatero.

El compte de Twitter de la PAH ha penjat un vídeo del diàleg entre els activistes pel dret a l'habitatge i l'exministra a Vilanova i la Geltrú (Barcelona). L'exministra ha negat ser la “mare” de l''desnonament exprés', tal com li retreien els membres de la PAH. “És completament fals. No hi ha ni una sola llei de quan vaig ser ministra que tingui res a veure amb els desnonaments”, ha afirmat Chacón, que s'ha compromès a reunir-se amb els representants de la PAH.

Els activistes havien rebut a Chacón amb crits de “culpable” a l'entrar a un acte electoral, però l'exministra d'Habitatge no s'ha acostat a ells i ha esperat a la sortida per escoltar les seves peticions. Els activistes li han demanat que assumeixi les cinc mesures que reclama la PAH: dació en pagament retroactiva, lloguer assequible, acabar amb els desnonaments, fomentar l'habitatge social i garantir els subministraments.

Chacón s'ha compromès a “assumir” totes excepte el caràcter retroactiu de la dació en pagament perquè, segons l'exministra, ho impedeix “la legislació espanyola i el Codi Penal”. “Em comprometo a seure amb vosaltres després de les eleccions per a seure tots junts i dialogar i veure què fem”, ha manifestat Chacón, que ha dit que sempre ha treballat per ajudar als que més ho necessiten.

Així mateix, ha suplicat a la PAH “que deixin de dir que el PSOE ha estafat, perquè no és veritat”, i ha remarcat l'esforç dels alcaldes socialistes per protegir els seus veïns i evitar els desnonaments, i ha fet èmfasi a Terrassa (Barcelona). La conversa amb els activistes ha durat uns quatre minuts, en què Chacón ha respost que “a Barcelona [on governa l'exportaveu de la PAH Ada Colau] sí que hi ha desnonaments”, quan ha estat increpada per no fer res per evitar-los.

Els membres de la PAH li han demanat “una llei antidesnonaments com la que hi ha a Catalunya per a tot Espanya”, i ella s'ha compromès a impulsar-la, especialment per evitar que cap família sense recursos perdi el seu habitatge. Ha advocat perquè la dació en pagament sigui l'“última opció, perquè la gent ha de viure a casa”, i, en cas que no sigui possible, ha apostat pel lloguer social. Després de la conversa, els membres de la PAH han aplaudit la candidata, i han agraït que els hagi atès i s'hagi compromès a reunir-se amb ells.

Etiquetas
stats