Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

En Comú Podem guanyaria les eleccions a Catalunya amb 12 o 13 escons, segons TV3

Janet Sanz, Ada Colau, Mònica Oltra, Xavier Domènech, Iñigo Errejón i Xulio Ferreiro a l'acta final d'En Comú Podem.

Oriol Solé Altimira

En Comú Podem guanyaria les eleccions generals a Catalunya amb 12 o 13 escons, segons el sondeig de TV3. La televisió pública catalana pronostica que ERC quedaria en segona posició. La llista encapçalada per Gabriel Rufián obtindria 9-11 escons, seguida de Ciutadans, que en tindria 7-8. Fora del podi es quedaria el PSC, però amb la mateixa forquilla que Ciutadans, 7-8 escons.

El primer intent per refundar la marca de Convergència patiria una sonora davallada, segons el sondeig de la televisió pública catalana: Democràcia i Llibertat obtindria 6-7 escons, front els 16 que tenia fins ara l'extinta coalició de Convergència i Unió. El PP quedaria en última posició amb 5-6 escons. Unió Democràtica, el partit de Duran i Lleida, no obtindria representació.

Per circumscripcions, a Barcelona la victòria seria per En Comú Podem, amb 9 escons. El PSC quedaria en segona posició, amb 5-6 escons. El tercer lloc seria per Ciutadans, amb 5 escons, els mateixos que ERC, que obtindria menys vots que els taronges. El PP quedaria en cinquè lloc amb 3-4 escons. Democràcia i Llibertat obtindria uns resultats desastrosos a Barcelona: quedaria per sota del 10% dels vots, amb 3 escons.

A Tarragona també guanyaria En Comú Podem, amb 1-2 diputats. ERC quedaria segona, amb la mateixa forquilla de diputats. En tercer lloc quedaria Ciutadans, amb 1 escó, igual que el PP i el PSC. DL podria quedar sense representació a Tarragona o obtenir un escó.

A Lleida, ERC guanyaria amb 1-2 diputats, seguida de DL i En Comú Podem amb 1. PP, PSC i Ciutadans obtindrien 1 diputat o es quedarien sense representació. A Girona ERC guanyaria amb 2 diputats, seguida de DL amb 1-2 i En Comú Podem amb 1. Ciutadans i el PSC estarien entre 0 i 1 escó.

Etiquetas
stats