Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

En Comú Podem s'obre a “escoltar” la proposta del referèndum sense acord amb l'Estat

Domènech (ECP) demana a Puigdemont concreció en el seu referèndum perquè no sigui "un 9N"

elDiario.es Catalunya

Un dia després que el Parlament aprovés la realització d'un referèndum sobre la independència, preferiblement pactat amb l'Estat però també tot i que no s'acordi, des d'En Comú Podem s'han mostrat oberts a estudiar aquesta proposta en vistes d'un eventual suport. Però, perquè aquest arribi, el referèndum ha de tenir reconeixement internacional i no ser “un altre 9-N”.

El líder d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, s'ha referit aquest divendres a les condicions que el seu grup planteja per a subscriure la proposta dels independentistes. Després de celebrar que el Govern Puigdemont hagi “deixat de considerar el referèndum una pantalla passada”, Domènech ha assegurat que continua apostant per la via pactada com la més convenient, tot i reconèixer les seves dificultats.

Si bé la seva opció preferida és una altra, el diputat no ha tancat la porta a la proposta unilateral, sempre que es faci de manera que la votació apel·li a “majories àmplies” i que sigui “efectiu i vinculant”. Si no, ha remarcat el dels comuns, l'acte no seria un “espai de decisió real” sinó una nova “mobilització”, com la que va ocórrer el 9-N.

També ha alertat sobre els perills de “jugar amb les dates” i ha reclamat que no hi hagi dates límit. Segons ha dir Domènech, s'ha de “construir per decidir, i no al contrari”. Des de la seva formació s'han apuntat el tanto que el referèndum “s'hagi situat de nou en la centralitat política” catalana, i s'han situat com a “dic de contenció” de les polítiques de recentralització del PP.

Etiquetas
stats