Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

En Comú Podem es presenta com a partit però anirà en coalició

Xavier Domènech (En Comú Podem) en el primer discurs després de les eleccions del 20-D.

elDiario.es Catalunya

Després de dies de deliberació sobre amb quina fórmula concorrerien els de Xavier Domènech a les eleccions del 26-J, En Comú Podem ha comunicat aquest divendres a última hora que ho faran com a partit però aniran en coalició. El dubte era si es presentava com a coalició - com ja va fer el 20-D amb la integració de Barcelona en Comú, Podem, ICV, EUiA i Equo- o com a partit. 

Finalment, segons la decisió que En Comú Podem ha fet pública a través d'un comunicat després que finalitzés el termini per comunicar a la Junta Electoral les coalicions que aspiren presentar-se en els pròxims comicis aquest divendres a la nit, la fórmula serà més complexa que partit o coalició. “En Comú Podem fa un pas endavant i es presenta com a partit polític amb una coalició instrumental amb Barcelona En Comú – ICV – EUiA – Podem, membres de la coalició del 20-D per així no perdre tots els drets adquirits i perquè necessitem reunir totes les forces per guanyar”, hi asseguren. La marca 'En Comú Podem' repetirà ja que el passat 21 de gener ja va ser registrada com a partit. 

Per la seva banda també han manifestat el compromís de la coalició entre IU i Podem, 'Unidas y Unidos Podemos', de no presentar-se a Catalunya i ho ha especificat així al registre. 

Reintent d'aconseguir el grup propi al Congrés

Segons expliquen des d'En Comú Podem aquesta fórmula busca blindar el grup propi al Congrés, una intenció que ja va ser-hi en les passades eleccions però que la coalició no va aconseguir després de l'oposició de la Mesa del Congrés dels Diputats. Tot i que en el comunicat destaquen que pels resultats obtinguts en els anteriors comicis ja es va obtenir la capacitat per conformar un grup parlamentari propi, amb aquesta fórmula es busquen més garanties.

El reglament vigent fixa que per tenir grup parlamentari s'han d'obtenir més de 15 diputats o bé 5 diputats i més del 15% dels vots a totes aquelles demarcacions on s'hagi presentat la candidatura i En Comú Podem va obtenir 12 diputats, amb el suport de 927.940 persones i superant el 15% dels vots a cada una de les demarcacions on es va presentar. 

Etiquetas
stats