Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Concentracions en desenes de poblacions catalanes en suport al regidor de la CUP detingut

Concentració en suport al regidor de la CUP a Vic, Joan Coma

Sandra Lázaro (fotos) / Oriol Solé Altimira

Desenes de poblacions catalanes han celebrat aquest dimarts al vespre concentracions de suport a Joan Coma, el regidor de la CUP de Vic investigat per incitació a la sedició. Coma ha estat detingut aquest dimarts i aquest dimecres passarà a disposició del jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno.

Les concentracions més nombroses han tingut lloc a Barcelona ia Vic, la població on viu Coma. Representants de BComú com Gala Pin o Jaume Asens i diputats de JxSí, com Eduardo Reyes, han acudit a la convocatòria de la plaça de Sant Jaume de la capital catalana, que ha congregat unes tres-centes persones. Fins a Vic s'han traslladat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la diputada de la CUP, Anna Gabriel.

L'Audiència Nacional investiga Coma per un presumpte delicte de “incitació a la sedició” per donar suport en un ple a la declaració d'inici del procés d'independència del Parlament del 9 de novembre de l'any passat. Coma va plantar al jutge Ismael Moreno el passat 24 d'octubre, quan estava citat a declarar, cosa que ha portat a l'ordre de detenció.

En totes les poblacions s'ha llegit un manifest de suport, encapçalat per les paraules que Coma va pronunciar en el ple i per les que està investigat. En aquell discurs, Coma va instar a “deixar de supeditar les nostres decisions a les institucions espanyoles, especialment un Tribunal Constitucional deslegitimat”. “Per fer la truita s'hauran de trencar els ous”, va afegir.

El manifest llegit aquest dimarts també critica l'Estat per “pretendre anul·lar i perseguir la llibertat d'expressió dels representants electes”. En una gravació difosa després de la detenció, el mateix Coma ha donat les gràcies pels suports que ha rebut i ha assegurat que està “tranquil i molt serè”.

Etiquetas
stats