Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

L'advocat de Convergència respon al fiscal: “La bandera del cas Palau és la pirata, no la catalana”

L'extresorer de CDC, Daniel Osàcar

EFE/Catalunya Plural

  • La defensa del partit i del seu extresorer contesta així al fiscal Sánchez Ulled, que va afirmar que en l'espoli del Palau de la Música “la bandera” va justificar l'“atropellament amb la cartera”

L'advocat de Convergència i del seu extresorer en el judici del cas Palau ha defensat que “si alguna bandera cal invocar” en el saqueig de la institució és “la de la pirateria”, i no la catalana, en resposta al fiscal Emilio Sánchez Ulled, que va afirmar que en l'espoli del Palau “la bandera” va justificar l'“atropellament amb la cartera”. El lletrat Xavier Melero, que ha tingut aquest dimecres el seu torn per a l'exposició final en el judici, ha insistit que les relacions de Fèlix Millet no van tenir res a veure amb cap particularitat catalana, sinó que van ser “de classe” i “transversals” pel que fa a ideologies polítiques.

“Em pregunto si hi ha alguna cosa específicament catalana en el cas Palau, si Millet era catalanista, o sobiranista o independentista i si aquesta adhesió va tenir alguna cosa a veure” amb el saqueig, ha continuat Melero, que ha argumentat que tampoc el cas Gürtel o el Palma-Arena van tenir res “específicament” madrileny o balear, respectivament. Ha recordat a més que l'expresident del Palau va ser fotografiat “amb Aznar, amb altres membres del poder, amb l'establishment en tota la seva dimensió”.

Convergència Democràtica de Catalunya s'asseu al banc del cas Palau per, presumptament, haver-se beneficiat del saqueig que van perpetrar els exresponsables de l'auditori, Fèlix Millet i Jordi Montull. En concret, el fiscal Emilio Sánchez Ulled considera la formació responsable a títol lucratiu de l'espoli per haver cobrat a través del Palau 6,6 milions d'euros de Ferrovial en comissions a canvi d'obra pública en l'últim govern de Pujol.

Les comissions haurien arribat al partit mitjançant lliuraments d'efectiu de fins a 3,7 milions als extresorers convergents Carles Torrent (mort el 2005) i Daniel Osàcar (per a qui el fiscal demana vuit anys de presó); factures falses de 2,3 milions emeses pel Palau a empreses que en realitat van prestar serveis a CDC, tal com van admetre alguns empresaris acusats; i convenis falsos del Palau amb la fundació Trias Fargas, afí al partit, per valor de 600.000 euros.

Davant aquestes acusacions, el lletrat ha defensat l'extresorer de Convergència com “un home honrat”. “És una persona irreprotxable des del punt de vista social i econòmic”, ha reiterat, i ha recordat que la seva ha estat una figura que mai ha ostentat un càrrec públic, sinó que s'ha circumscrit a l'activitat administrativa i financera del partit.

L'advocat ha iniciat precisament els seus informes insistint que l'extresorer de la formació “no té res a veure amb la despatrimonialització del Palau de la Música” i ha aclarit que Convergència és una formació que “segueix constituïda i és titular de tots els actius de què disposava ”quan el jutge la va enviar a judici com a responsable civil a títol lucratiu de l'espoli.

Melero, a més de respondre al fiscal Sánchez Ulled –que va considerar també que el “tinglado criminal” que van formar CDC amb el Palau i Ferrovial va ser fruit d'un “esquema mental” pel qual el partit es va apropiar de la Generalitat–, també s'ha referit a les delacions dels exresponsables del Palau acusats, que van assegurar que les comissions van passar “del 3 al 4% perquè Convergència volia més diners”. Ha afirmat que les confessions de Millet i Montull són “invàlides”, en part perquè es van negar a respondre a les seves preguntes.

Etiquetas
stats