Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Convergència celebrarà una consulta sobre fundar un nou partit o renovar l'actual

Convergència celebrarà una consulta sobre fundar un nou partit o renovar l'actual

Arturo Puente

El procés de refundació de Convergència continua donant passos cap al congrés del juny vinent, amb el debat sobre el grau de renovació que ha de tenir la formació traslladat a les seves bases. El responsable de règim intern, Francesc Sánchez, ha explicat aquest dilluns que la formació celebrarà una consulta entre la militància per decidir entre fundar un partit nou o renovar l'estructura actual. Aquesta consulta es farà al maig i determinarà el que fins ara ha estat un dels assumptes més espinosos per als diversos sectors del partit.

Segons ha explicat Sánchez, pilot del procés de refundació del partit, la consulta servirà per decidir entre “fundar una nova eina política”, opció que va ser temptejada en el seu moment pel mateix líder dels convergents, Artur Mas, o si s'aposta per la simple renovació de l'actual CDC. Aquesta qüestió entroncaria a més amb la decisió sobre el canvi de nom, que fins ara la militància ha rebutjat, almenys si es tractés d'un canvi total.

Aquesta consulta ha estat aprovada aquest dilluns per l'executiva del partit, però l'última paraula sobre la seva celebració la tindrà el consell nacional, que es pronunciarà la primera setmana de maig. Sánchez preveu que la consulta podria celebrar-se el mateix mes de maig, en un “superdissabte” a l'estil de les primàries nord-americanes.

Tal com va avançar la formació la setmana passada, el congrés fundacional podria posposar-se a juliol, i celebrar-se en dues sessions diferents. La primera serviria per fundar la nova organització i aprovar els documents estatutaris i en la segona, 15 dies després, es triarien els càrrecs orgànics. El procés complet, de la consulta a l'elecció de secretari general, podria durar més de dos mesos.

stats