Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Delegació del Govern espanyol estudia accions legals contra el concert per la llibertat d'expressió de Badalona

Imatge des de l'escenari del Concert

Oriol Solé Altimira

La Delegació del Govern espanyol a Catalunya està estudiant accions legals contra el concert per la llibertat d'expressió No Callarem que es va celebrar aquest diumenge a Badalona. Segons ha explicat Badalona TV, l'eventual denúncia versaria sobre la crema de fotografies del Rei que va tenir lloc al concert, tot i que una portaveu de la Delegació del Govern no ha confirmat aquest extrem a aquest diari.

Aquesta portaveu sí que ha explicat que s'ha encarregat un informe jurídic “sobre el discórrer del concert” i que s'estan estudiant accions legals, tot i que “no està decidit” si s'acabaran emprenent.

Al concert solidari d'aquest diumenge a Badalona, que va durar tot el dia, hi van participar artistes com Albert Pla, Mishima, Txarango, Fermin Muguruza, Za! i Maria Arnal i Marcel Bagés. El seu objectiu era defensar la llibertat d'expressió i criticar la censura sota el lema de #NoCallarem.

Els músics volien mostrar el seu rebuig per les denúncies i sentències judicials que han rebut en els últims mesos. Part dels diners recaptats durant el concert, de fet, es destinaran a sufragar els costos del procés judicial del raper Josep Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per l'Audiència Nacional per una cançó sobre el rei Joan Carles.

Etiquetas
stats