Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Duran Lleida fitxa pel bufet d'advocats del seu sogre i la seva dona després de 42 anys en política

Duran exercirà d'advocat

EFE/CatalunyaPlural.cat

Barcelona —

L'exlíder d'Unió Josep Antoni Duran Lleida s'incorpora com a advocat i consultor internacional al Bufet Colls, un despatx fundat el 1956 pel seu sogre, Josep Colls Alsius, i del qual també és sòcia la seva dona, Marta Colls, segons publica aquest dimarts Expansión i ha confirmat EFE.

Qui fins fa exactament un mes liderava Unió pensa centrar-se en assumptes internacionals, confiant en els seus anys d'experiència com a president de la Comissió d'Exteriors del Congrés i les seves relacions amb personalitats polítiques, especialment de l'espai democristià, d'Europa i Amèrica Llatina.

Nascut el 1952 a Alcampell, un petit poble agrícola de la zona catalanoparlant de l'Aragó Osca, Duran va estudiar Dret a la Universitat de Lleida i va arribar a exercir d'advocat laboralista, abans d'emprendre una perllongada carrera política. La seva carrera comença el 1974, quan es va afiliar a les joventuts d'Unió. Dos anys després ja formava part del consell nacional de la formació. El 1979 va ser triat regidor a Lleida, càrrec que va abandonar un any després quan nomenat director general d'assumptes interdepartamentals de la Generalitat.

La seva carrera parlamentària al Congrés es va iniciar el 1982, quan va ser elegit diputat per Lleida. El mateix any l'escullen president del comitè de govern d'Unió, és a dir, líder del partit, càrrec que va ocupar fins el passat 16 de gener. Va repetir al Congrés en les legislatures del 1986 i el 1989. A més, el 1986 va ser escollit també eurodiputat, càrrec que va ocupar durant un any.

Va renunciar a tornar a presentar-se al Congrés el 1993 per dedicar-se plenament al partit, encara que això no li va impedir seguir sumant càrrecs: el mateix any va ser triat vicepresident de la Internacional Democristiana, i el 1996 va ser nomenat president de la part catalana de la comissió mixta de traspassos Estat-Generalitat.

Del 1999 al 2004 va ser diputat al Parlament. Entre el 1999 i el 2001, a més, ho va compaginar amb la conselleria de Governació de la Generalitat. Des del 2004 fins l'any passat va ser el cap de files de CiU al Congrés.

Duran va dimitir el passat 16 de gener com a president del comitè de govern d'Unió, després dels patacades electorals del seu partit, que en un interval de tres mesos es va quedar sense representació al Parlament i a les Corts.

Manté la seva condició de militant, però des de la seva renúncia a seguir encapçalant el projecte democristià ja no freqüenta la seu del seu partit, al carrer Nàpols de Barcelona.

Etiquetas
stats