Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC i Convergència es reafirmen en votar contra la investidura de Sánchez si no hi ha referèndum

ERC i Convergència es reafirmen en votar contra la investidura de Sánchez si no hi ha referèndum

elDiario.es Catalunya

Convèncer el PSOE que s'obri a un referèndum sobre la independència de Catalunya no és només un compromís electoral per Podem, sinó l'única manera d'aconseguir un govern de coalició que no depengui de Ciutadans. ERC i Convergència s'han reafirmat avui en la posició que vénen mantenint sobre un possible govern del PSOE i Podem: No tindrà el seu suport si el referèndum no està garantit.

Després de les trobades dels diputats d'Esquerra i Democràcia i Llibertat amb Pedro Sánchez, els independentistes han revelat que només es plantejaran abstenir-se si el secretari general del PSOE acudeix a la sessió d'investidura “amb un referèndum sota el braç”. Una possibilitat que, però, han valorat com llunyana ja que, en paraules del portaveu parlamentari d'ERC, Joan Tardà, el PSOE i el seu partit viuen “en mons paral·lels i no sembla que vagin a trobar-se”.

Tardà ha remarcat que ERC ara per ara no té decidit quin serà el sentit del seu vot perquè encara està per determinar amb qui es “casarà” Sánchez, tot i que ja avança que es plantejaria l'abstenció en el cas que el líder socialista accedís a convocar un referèndum.

Malgrat això, els independentistes han assegurat que estaran “expectants” per si aquesta proposta es produeix, encara que segons Tardà “per desgràcia, això no passarà”. Per la seva banda, Sánchez ha indicat que “ni busca ni treballa” per obtenir l'acord d'aquests grups perquè “mai” va a acceptar una consulta, com ja va avançar que faria dies enrere.

En semblants termes s'ha expressat el portaveu de DiL, Francesc Homs, que ha negat tota possibilitat de votar favorablement a un govern que no accepti el referèndum. A més, convergents i republicans han anunciat que han acordat actuar “a l'uníson” durant tota la legislatura en tots els assumptes que afectin Catalunya.

Etiquetas
stats