Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els regidors de Badalona al·leguen davant el jutge que l'Ajuntament no va estar operatiu el 12-O

Regidors de Badalona davant el jutjat

EFE

Badalona (Barcelona) —

Els regidors de Badalona investigats per obrir l'Ajuntament al públic el 12 d'octubre han al·legat davant del jutge que, malgrat que van atendre al públic, el consistori no va estar realment operatiu, atès que no van treballar empleats públics ni els tràmits registrats tenien validesa.

Segons han explicat fonts judicials, aquesta és la principal línia de defensa que han esgrimit els sis regidors de Badalona als que un jutge ha pres declaració com investigats entre aquest dilluns i aquest dimarts per desobeir presumptament l'ordre d'un jutge del contenciós que impedia al consistori obrir al públic el 12 d'octubre.

Els sis regidors de l'equip de govern, integrat per Guanyem Badalona (CUP i Podem), ICV-EUiA i ERC, han recalcat davant el jutge que, a la pràctica, el consistori no va incomplir l'ordre judicial, ja que el mateix dia en què se'ls va notificar es va enviar un correu electrònic als empleats públics per advertir-los que no podien acudir als seus llocs de treball al dia següent.

Malgrat que en una roda de premsa el mateix dia de la prohibició el consistori va anunciar que la acatava, els regidors han relatat que posteriorment, un cop analitzada la situació, van decidir optar perquè els càrrecs electes acudissin al consistori, tot i que no es pogués dur a terme de forma efectiva cap tràmit municipal.

Per aquest motiu, els sis regidors van acudir el 12 d'octubre a les dependències municipals per atendre el públic que volgués realitzar algun tràmit, encara que aquests no tinguessin validesa legal atès que les oficines administratives del consistori no funcionaven com a tals el 12 d'octubre.

A més, han afegit els investigats, el mateix matí del 12 d'octubre es va impedir que treballessin els empleats públics que, tot i la prohibició judicial, van acudir al consistori perquè no volien fer festa el Dia de la Hispanitat.

La defensa dels regidors insisteix que atendre els ciutadans en el vestíbul de l'edifici consistorial i facilitar-los uns tràmits sense cap validesa real no implica que el consistori estigués obert al públic el 12 d'octubre passat, de manera que no s'hauria desobeït l'ordre judicial, han assenyalat les mateixes fonts.

A més, els regidors, defensats per l'advocada Olga Tubau, han expressat davant el jutge la seva indignació per l'actitud del PP, que no va acudir als tribunals per impugnar l'acord municipal que donava als empleats públics llibertat per escollir si el 12-O acudien a la feina fins a dos dies abans de l'estiu, quan la norma estava aprovada ja el passat mes de maig.

Davant del jutge instructor han declarat aquest dimarts els regidors Agnès Rotger, d'ERC, i Laia Sabater, Fátima Taleb i Francesc Duran, de la coalició Guanyem Badalona.

La regidora d'ERC s'ha desmarcat davant del jutge del gest amb el qual l'edil de Guanyem Badalona José Téllez va trencar davant les càmeres l'acte judicial que prohibia al consistori obrir al públic el 12 d'octubre, tot i que ha precisat que estava d'acord amb el “fons” d'aquest acte perquè va suposar un exercici de “llibertat d'expressió”.

Etiquetas
stats