Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos detenen cinc anarquistes a Sabadell per enaltiment del terrorisme

Cinc anarquistes sabadellencs detinguts per presumpte enaltiment del terrorisme.

EFE

Sabadell —

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc membres del grup anarquista Bandera Negra, acusats d'un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme, en el marc d'una operació en què s'ha registrat a l'Ateneu Llibertari de Sabadell, segons han informat fonts jurídiques. En aquest espai hi té la seva seu la CNT i és on es reuneix l'assemblea local del 15M.

L'operació està dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz i als arrestats se'ls imputa un delicte d'organització en grup terrorista i un altre d'enaltiment del terrorisme. Els cinc detinguts compareixeran, en principi, a l'Audiència Nacional divendres que ve.

Segons fonts pròximes als activistes, a més de Sabadell, els Mossos estan efectuant registres per ordre de l'Audiència Nacional en altres poblacions catalanes en el marc d'aquesta operació, tot i que la policia catalana no ha confirmat aquest extrem. Fonts de l'Ateneu Llibertari han informat a través de les xarxes socials que la policia ha irromput a l'edifici cap a les 09.00 hores del matí i passat el migdia ha entrat a l'edifici la secretària judicial.

Des d'aquest matí, davant l'Ateneu Llibertari de Sabadell, situat al Passatge Edgardo Ricetti, hi ha concentrades unes vint persones per expressar el seu rebuig a l'operació policial. Mitja dotzena de furgonetes dels Mossos i uns trenta efectius de la Brigada Mòbil es troben a l'exterior de l'edifici.

Etiquetas
stats