Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els treballadors d'Eulen porten el laude al Suprem i no descarten noves vagues

Els treballadors decidiran dilluns quines protestes iniciaran de nou

elDiario.es Catalunya

El comitè de vaga d'Eulen considera que la decisió de recórrer a un laude per resoldre el conflicte dels vigilants del Prat és “inconstitucional”, pel que l'ha impugnat davant del Tribunal Suprem. Segons el portaveu del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, l'assemblea decidirà dilluns que ve quines mesures adoptaran.

De moment, s'ha desconvocat la vaga prevista per al pròxim 8 de setembre després del laude que obliga a la readmissió dels treballadors acomiadats i l'anul·lació de les mesures disciplinàries.

El portaveu del comitè ha recordat que el laude arbitral és “forçós” i que ha volgut posar una “tireta” als problemes laborals dels treballadors de seguretat d'Eulen a l'aeroport del Prat. Giménez considera que el dictamen emès per l'àrbitre “només ha servit per tapar el que està passant a l'aeroport”.

El laude obliga l'empresa a pagar un complement salarial de 200 euros al mes i a anul·lar les mesures disciplinàries, com l'acomiadament de dos treballadors, que ja han estat readmesos. Segons el portaveu dels treballadors, el complement salarial marcat per l'àrbitre és “fals” perquè la majoria dels treballadors ja cobraven 100 euros “que quedaran absorbits amb aquests 200 euros”.

El recel dels treballadors cap al laude no és només sobre el contingut, sinó també sobre el procediment perquè el comitè de vaga insisteix que la tramitació del laude és “inconstitucional”. Denuncien que no es compleixen les condicions per arribar a la sol·licitud d'una resolució forçosa del conflicte laboral. El comitè sosté que l'anunci per tramitar el laude es va fer abans que comencés la vaga i que “vulnera” el dret de vaga dels treballadors.

A més, els treballadors qüestionen que el laude no obligui a Aena a garantir que es mantinguin les millores laborals per a les futures adjudicacions del servei. Els treballadors critiquen que aquest dissabte encara no han entrat en vigor els reforços de personal que estableix el laude. Per aquests motius, el portaveu del comitè de vaga ha assenyalat que probablement l'assemblea de treballadors de dilluns que acordarà noves convocatòries de vaga.

Etiquetas
stats