Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Fachin confia a aconseguir més autonomia per Podem sense lliurar una “lluita” amb Podemos

El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin

EFE

El nou secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, s'ha mostrat convençut que serà possible dotar la seva organització catalana de més autonomia, sense haver de lliurar una “lluita” amb l'aparell central que lidera Pablo Iglesias per aconseguir aquesta “descentralització”.

En declaracions a Efe, Fachin ha destacat que Podem defensa un model territorial “plurinacional” per vertebrar Espanya i aquest mateix concepte s'ha d'aplicar, al seu parer, en l'estructura organitzativa del partit a tot l'Estat.

Podem, ha recordat Fachin, va ser creat el 2014 per concórrer a les eleccions europees, uns comicis amb circumscripció única, de manera que “es va crear una estructura que actualment no recull, a nivell organitzatiu, la plurinacionalitat” que reivindica el partit.

Si el reconeixement de la “plurinacionalitat” de l'Estat implica que cada territori prengui “les decisions que cregui oportunes, d'acord amb les seves pròpies particularitats”, aquest “és el camí” que ha de seguir Podemos a redefinir el seu funcionament organitzatiu.

Autonomia per Podem Catalunya

Fachin, que ha assumit les regnes de Podem Catalunya després proclamar-se vencedor de les primàries al juliol després d'obtenir el 41,96% dels vots, ha recordat que amb els altres quatre aspirants a la secretaria general hi ha “consens” a l'hora de considerar que “el que fem a Catalunya ho hem de decidir a Catalunya”.

“Aquest és un punt de partida molt bo, perquè és una idea totalment assumida per tota l'organització de Podem Catalunya”, ha celebrat.

“Més aviat que tard”, ha assenyalat Fachin, caldrà “repensar l'estructura de Podemos a nivell estatal”, i serà llavors quan Podem Catalunya “defensarà una descentralització, perquè en cada lloc es prenguin les decisions des de baix”.

Fachin està convençut que no caldrà lliurar cap “lluita a Madrid” per arrencar aquesta “descentralització” organitzativa, sinó que serà “un pas més que compartim amb la gent de la resta de l'Estat”.

Per il·lustrar aquesta sensibilitat cap als diferents territoris de l'Estat, Fachin ha recalcat que, a diferència del PSC, que “es troba a Andalusia amb Susana Díaz”, Podem Catalunya té com a referent andalús a la Teresa Rodríguez, que “té perfectament clar que els catalans han de decidir el seu futur ”.

“Tenim l'alegria d'estar en una organització en què això no s'ha d'anar a arrabassar a Madrid, sinó que forma part de l'essència de l'organització”, ha afegit.

Etiquetas
stats