Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia es querellarà contra Carme Forcadell per prevaricació i desobediència

El Constitucional i el Suprem avalen l'acció penal per desobediència contra Forcadell i Homs

elDiario.es Catalunya

La fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, ha instat el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, a que presenti una querella pels delictes de prevaricació i desobediència contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell per no impedir que els grups independentistes forcessin el debat i la votació de les conclusions sobre el procés constituent català el passat mes de juliol. El Tribunal Constitucional, atenent la petició del Govern central, havia demanat a la Fiscalia a principis d'octubre que obrís la via penal contra Forcadell.

La querella es presentarà davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la mateixa que investiga Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per la consulta del 9-N-

Al juliol, la Mesa del Parlament no va incloure en l'ordre del dia del ple la votació independentista després de rebre l'avís del TC, sinó que ho van sol·licitar els portaveus de JxSí i la CUP, Jordi Turull i Anna Gabriel. Forcadell, tal com permet el reglament del Parlament, va sotmetre a votació del ple la inclusió del punt en l'ordre del dia, que va ser aprovat per la majoria independentista. Però per al Govern central, Forcadell té igualment una responsabilitat penal per no aturar una votació que, al seu parer, desenvolupava un text independentista anul·lat, pel que va demanar al TC que obrís la via penal contra la presidenta de la Cambra.

Les conclusions, anul·lades la setmana passada, incloïen activar un “mecanisme unilateral d'exercici democràtic” per convocar una assemblea constituent, que el Parlament i Puigdemont han fixat ara en forma d'un referèndum per a setembre de l'any que ve.

Etiquetas
stats