Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La Fiscalia demana que el Suprem investigui Francesc Homs per la consulta del 9-N

Francesc Homs, ara diputat al Congrès, a la ronda de consultes amb el rei Felip VI

EFE/CatalunyaPlural

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que proposi que el Tribunal Suprem (TS) investigui l'exconseller de la Generalitat Francesc Homs, ara diputat del Congrés, pel seu paper en l'organització de la consulta del 9-N .

Segons han informat a EFE fonts jurídiques, la Fiscalia ha remès l'escrit al TSJC en què li demana que redacti un informe motivat sobre la possible implicació d'Homs, exconseller de Presidència, en el delicte de desobediència que s'investiga en la causa del 9-N. En ser diputat al Congrés, Homs té la condició d'aforat, de manera que hauria de ser investigat pel Suprem.

El TSJC manté oberta una investigació contra l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'expresident Artur Mas per desobediència en promoure la consulta independentista. El nou president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, haurà d'acabar la instrucció del cas i determinar si la Generalitat va desobeir i va seguir endavant amb la consulta del 9-N després de la suspensió del Constitucional.

Dels tres exalts càrrecs imputats fins ara, només Irene Rigau manté la seva condició d'aforada amb què es va iniciar la investigació del 9-N. Ortega va abandonar la política activa coincidint amb el trencament de la federació CiU i la sortida d'Unió del Govern, mentre que Mas va renunciar a la seva condició d'aforat quan va deixar la seva acta de diputat al Parlament una vegada va abandonar la presidència de la Generalitat.

De part de la documentació remesa al TSJC fins ara, es desprèn que la Generalitat va ordenar a una empresa que seguís amb els preparatius del 9-N després de la suspensió de la consulta per part del Tribunal Constitucional. En la seva declaració davant del jutge, tècnics de l'empresa T-Systems van negar que usessin bases de dades públiques per a la votació del 9-N.

Etiquetas
stats