Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge decreta presó incondicional per a Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola a l'Audiència Nacional

Marcos Pinheiro

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha acordat enviar a la presó sense fiança a Jordi Pujol Ferrusola per seguir ocultant els seus diners a la justícia amb la investigació del seu patrimoni ja iniciada. Se suma així a la petició de totes les acusacions i envia a la presó de Soto del Real al fill gran de l'expresident de la Generalitat.

La Fiscalia Anticorrupció havia demanat que Pujol Ferrusola ingressés a la presó sense possibilitat que la eludeixi amb el pagament d'una fiança després de saber que ha evadit 30 milions d'euros durant la investigació sobre l'origen del seu patrimoni. El més gran dels fills de Jordi Pujol, imputat com els seus germans, estava citat aquest dimarts a l'Audiència Nacional per aquests nous aportats al jutge per la Policia Nacional. De la Mata li ha interrogat durant més de quatre hores.

Durant la declaració, Pujol Ferrusola ha contestat totes les preguntes del jutge i les acusacions. La seva defensa ha al·legat que l'informe elaborat per la UDEF no conté informació nova i que en cap cas s'està duent a terme una operació d'ocultació del patrimoni. Tan sols hi ha inversions a l'estranger que no han sortit bé i d'aquí l'explicació al no retorn d'aquests diners.

No obstant això, tant l'Advocacia de l'Estat com l'acusació popular, exercida per Podemos, discrepen d'aquesta versió i s'han sumat a la petició de presó incondicional. Pujol Ferrusola ha abandonat l'Audiència Nacional pel seu propi peu a l'espera del que decideixi el jutge, que sí que li ha retirat el telèfon mòbil fins que prengui una decisió, i ha tornat un parell d'hores més tard perquè De la Mata li notifiqués la seva decisió.

Pujol Ferrusola ja va declarar fa més d'un any davant De la Mata. En aquell moment, el jutge li va retirar el passaport i li va imposar compareixences periòdiques mentre continuava la seva investigació. La Policia Nacional va revelar fa unes setmanes que el fill gran de Jordi Pujol ha seguit amagant el seu patrimoni a la Justícia. En total, ha sostret 30 milions d'euros des de 2012 segons la UDEF.

En les seves anteriors declaracions ha insistit que la seva fortuna procedeix de l'herència del seu avi Florenci i de la seva capacitat per multiplicar aquests diners mitjançant diferents negocis. Igual que la resta de germans, va afirmar que ell gestionava l'herència i repartia els diners entre els seus germans, encara que cap ha aportat documentació que ho acrediti.

Un dels seus germans, Oriol, va declarar fa unes setmanes que es va desfer de la seva part de l'herència familiar quan va entrar en política perquè aquests diners “l'incomodaven”. L'hi va donar al seu germà Jordi, a qui va posar com a titular del seu compte a Suïssa, encara que va ser incapaç de recolzar aquesta versió amb un document.

Etiquetas
stats