Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Fiscalia cita a declarar cinc persones vinculades amb la CUP per cremar fotos del Rei a la Diada

La crema de banderes, de la foto del Rei i la Constitució

elDiario.es Catalunya

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha sol·licitat al jutge Fernando Andreu que citi a declarar com a investigats per un delicte d'injúries a la Corona a cinc persones que van participar en la manifestació anticapitalista de la passada Diada. Entre aquestes persones es troben algunes vinculades a la CUP, a més d'una altra relacionada amb una candidatura on també s'inscriu Podem.

El PP català ja va denunciar al setembre davant la Fiscalia la crema de banderes espanyoles, franceses i de la UE, a més d'imatges del Rei i de la Constitució, tot durant la manifestació de l'esquerra independentista anticapitalista a la Diada. Així ho va assegurar el líder del PP català, Xavier García Albiol, que va anunciar que també denunciaria la CUP per unes suposades declaracions ofensives contra la corona espanyola.

Albiol, en concret, s'havia referit a un tuit de la CUP de Barcelona en el qual s'incloïen dos versos d'una cançó antimonàrquica: “Si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a Barcelona i el coll li tallarem”; a aquest missatge se li va adjuntar un vídeo d'un moment de la protesta.

Al final de la tradicional manifestació de l'esquerra independentista i anticapitalista amb motiu de la Diada, mobilització encapçalada per la CUP, diverses desenes de persones del públic van cremar fullets en els quals apareixia un retrat del Rei i, al dors, una imatge de la primera pàgina de la Constitució.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació d'ofici arran de la crema de retrats del Rei i imatges de la Constitució per part de desenes persones a la manifestació i ara cinc d'aquestes declararan davant la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Etiquetas
stats