Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Gabriel Rufián rebutja les pistoles elèctriques després que JxSí les avalés al Parlament

Gabriel Rufián en un acte de campanya

elDiario.es Catalunya

El diputat electe al Congrés d'ERC i líder de la llista dels republicans per Barcelona, Gabriel Rufián, s'ha mostrat aquest dimarts contrari a les pistoles elèctriques, un dia després que Junts pel Sí les avalés al Parlament. “Estic absolutament en contra d'aquesta decisió. Les tasers maten a centenars de persones cada any”, ha afirmat Rufián, que encapçalava la llista d'ERC com a independent.

Tots els grups parlamentaris excepte Catalunya Sí Que ée Pot i la CUP van avalar aquest dilluns l'ús per part de la policia catalana de les armes elèctriques, també conegudes com pistoles Taser pel nom d'una de les empreses que les comercialitza.

Junts pel Sí i el PP van anar un pas més enllà i van defensar que els Mossos d'Esquadra puguin fer servir les Taser en supòsits vetats pel Consell d'Europa i l'ONU. Malgrat que els organismes internacionals de drets humans demanen evitar l'ús de les Taser en persones intoxicades per l'alcohol o altres drogues així com contra malalts mentals, JxSí i PP sí que ho veuen justificat al tractar de situacions de “risc alt” pels agents i terceres persones.

Les pistoles elèctriques són armes paralitzants que poden emprar-se en contacte directe sobre el cos o mitjançant el llançament a una distància de 6-7 metres de dos dards. L'arma realitza una descàrrega de 50.000 volts de baix amperatge per atacar el sistema neuromuscular central i causar un col·lapse general momentani.

El Parlament porta debatent des del mes de febrer l'adquisició de 134 pistoles Taser per part de la policia catalana. Els partits favorables a les Taser aprovaran la seva utilització per part dels Mossos a la comissió d'Interior d'aquest dimecres i, previsiblement, de forma definitiva en un dels dos plens que queden abans de les vacances d'estiu.

Etiquetas
stats