Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Girauta (C 's) ataca Ada Colau per viure “de subvencions” i aliar-se amb els “amics” d'ETA

Juan Carlos Girauta, candidat de Ciutadans al Congrés dels Diputats per Barcelona.

elDiario.es Catalunya

El cap de llista de Ciutadans (C 's) per Barcelona al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha atacat aquest dilluns l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per no tenir “estudis” i haver “viscut sempre de les subvencions públiques”, i ha acusat Podem de formar una coalició a Navarra amb els “amics” d'ETA.

En la roda de premsa dins el cicle de candidats catalans organitzada per l'Agència Efe, Girauta ha denunciat el “llenguatge guerracivilista” emprat aquest cap de setmana per Colau, que va instar Albert Rivera a “rentar-se la boca” per fer seu l'eslògan “sí se puede”.

Colau també va comparar a Girauta, que el 2003 i 2004 va concórrer en llistes electorals del PP, amb les “rates que abandonen el vaixell i es busquen noves sigles”. El candidat de Ciutadans per Barcelona ha al·legat que les tres vegades que es va presentar pel PP no aspirava a “cap càrrec” perquè de fet va concórrer en posicions sense possibilitats d'obtenir escó.

A més, s'ha mostrat “molt orgullós” d'haver-se presentat pel PP “en una època en què no existia Ciutadans” i els populars patien atemptats d'ETA, mentre que ara Podem pacta a Navarra amb EH Bildu, els “amics dels assassins”, per compartir candidatura al Senat.

Pablo Iglesias, “aplaudit” per Le Pen

Els atacs de Girauta no han anat dirigits únicament cap a Ada Colau. El candidat de Ciutadans ha afirmat que la ultradretana francesa i eurodiputada Marine Le Pen “ha aplaudit moltes vegades” el líder de Podem, Pablo Iglesias, en les seves intervencions al Parlament Europeu.

Girauta, que era eurodiputat per Ciutadans fins que va ser escollit cap de llista de la formació taronja al Congrés per Barcelona, ha assenyalat que el “discurs antieuropeu, antiglobalització i proteccionista” de Podem “agrada als populistes de tota mena” al Parlament Europeu, inclòs al Front Nacional francès.

“Que se sàpiga: quan Pablo Iglesias ha parlat moltes vegades al Parlament Europeu, ha estat aplaudit amb entusiasme per Marine Le Pen”, ha assegurat Girauta. Malgrat els retrets, Girauta ha explicat que manté una “relació molt correcta” amb Iglesias, de qui ha destacat que és “molt més respectuós personalment” que Colau.

“A Iglesias no el considero un ximple, sinó una persona molt intel·ligent”, ha apuntat Girauta, si bé ha advertit al candidat de Podem a la Moncloa que, en defensar un referèndum a Catalunya com a condició per a un acord d'investidura, “s'autoexclou del joc polític dels grans ”.

“Si hi ha una cosa en la qual coincidim els altres tres partits espanyols és que no hi haurà un referèndum d'autodeterminació a Catalunya”, ha ressaltat Girauta, que ha recordat que això només seria possible amb una reforma de la Constitució en aquesta direcció. Ha valorat que “segurament” Iglesias planteja el referèndum “perquè ho escolti Pedro Sánchez i perquè soni bé la música a les orelles dels catalans, perquè creu que la majoria de catalans està encantada amb aquesta idea”.

Etiquetas
stats