Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern central porta al Constitucional les resolucions de JxSí i la CUP a favor del referèndum

El Govern aprova demà el projecte pressupostari que exigeix Brussel·les

elDiario.es Catalunya

El Govern central ha anunciat aquest divendres que portarà al Tribunal Constitucional la resolució aprovada la setmana passada al debat de política general del Parlament que insta a celebrar un referèndum d'autodeterminació com a màxim al setembre del 2017, encara que no s'hagi acordat amb l'Estat. El text va ser aprovat per la majoria independentista de Junts pel Sí i CUP. No s'ha impugnat la resolució favorable al referèndum pactat, que va ser aprovat per JxSí i Catalunya Sí que es Pot.

L'anunci l'ha fet la portaveu i vicepresidenta de l'Executiu central, Soraya Sáenz de Santamaría, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. També s'impugnaran cinc resolucions parlamentàries que van validar JxSí i la CUP referents al procés constituent català, com ara la que demana incorporar als pressupostos del 2017 els recursos financers per fer-lo.

Així mateix, la vicepresidenta també ha dit que demanaran a la Fiscalia que estudiï si s'ha d'actuar penalment contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell per les votacions del debat de política general. El Constitucional ja va donar trasllat a la Fiscalia perquè obrís la via penal contra Forcadell, en aquest cas per no aturar la votació sobre el procés constituent del mes de juliol.

Etiquetas
stats