Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Guàrdia Civil interroga dos alts càrrecs de la Generalitat pel referèndum

Acte de presentació del referèndum al TNC

elDiario.es Catalunya

/ EFE —

La Guàrdia Civil ha citat a declarar al matí d'aquest dimecres com a testimonis el secretari general de Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin, i el director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells, en el marc de la investigació pels preparatius del referèndum que dirigeix el jutge d'instrucció número 13 de Barcelona.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, els alts càrrecs de la Generalitat han estat citats a la comandància de la Guàrdia Civil, situada a la Travessera de Gràcia de Barcelona, per ser interrogats al llarg d'aquest matí en relació amb l'organització del referèndum que el Govern ha anunciat per l'1 d'octubre.

Les preguntes als dos testimonis de Presidència han versat sobre la creació i manteniment del web garanties.cat. El web és propietat del grup parlamentari de Junts pel Sí i, tot i que conté informació sobre l'operativa del Govern sobre el referèndum, no té cap segell de la Generalitat.

Als alts càrrecs de la Generalitat també se'ls ha preguntat per la gestió econòmica i manteniment del web del Pacte Nacional pel Referèndum, una plataforma integrada per partits, sindicats i entitats sobiranistes que recull suports a favor de la celebració d'una consulta d' independència a Catalunya.

Altres qüestions per les que la Guàrdia Civil ha requerit informació als testimonis són la campanya institucional sobre el registre de catalans a l'estranger que la Generalitat va impulsar el passat mes d'abril, on figurava la silueta d'un mapa de Catalunya amb la pregunta “Sí o no?” impresa sobre la mateixa.

En el marc de la mateixa causa, que el jutge manté secreta, la Guàrdia Civil ja va interrogar fa un mes a diversos càrrecs de la Generalitat en relació a l'1-O. En concret, un càrrec de confiança del Govern, un funcionari i un treballador extern a la Generalitat van declarar pel registre de catalans a l'estranger i la web del Pacte Nacional del Referèndum. Així mateix, els agents van acudir per ordre del jutge al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per demanar documentació sobre l'acte que va celebrar JxSí sobre el referèndum.

Malgrat que va iniciar la causa arran de la presumpta obtenció il·legal de les dades fiscals dels catalans per part de la Generalitat revelada pel jutge Santiago Vidal, la investigació que pilota el titular del jutjat d'instrucció 13, Juan Antonio Ramírez Sunyer, ha derivat en diverses indagacions sobre els preparatius del referèndum.

Etiquetas
stats