Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Homs acusa la CUP de partidista i de buscar “discussions ridícules” entre sobiranistes

Francesc Homs

EUROPA PRESS

BARCELONA —

El líder de Democràcia i Llibertat (DiL) al Congrés, Francesc Homs (Convergència), ha criticat la CUP per, segons ell, actuar de manera partidista en les últimes setmanes i l'ha acusat de buscar “discussions ridícules entre independentistes” en comptes de treballar a favor del procés sobiranista.

En una entrevista a Europa Press, el també vicesecretari general d'Estratègia de Convergència s'ha mostrat crític amb la moció presentada al Parlament pels anticapitalistes en què demanen que la Cambra es reafirmi en la resolució independentista del 9-N anul·lada pel Constitucional .

“Sóc crític amb això. Quan la CUP fa això, busca convèncer gent que no està convençuda o busca posar en contradiccions als que ja estem convençuts? A què respon això? Quin sentit estratègic té?”, es pregunta l'exconseller.

La Mesa ha de decidir aquest dimarts si tramita la moció -ho va posposar en la passada reunió- i Homs lamenta que la CUP hagi presentat aquesta iniciativa: “Cada setmana hem de votar que estem convençuts? Em sembla que frega la ridícul”.

Homs creu que la moció només es pot entendre com una estratègia de la CUP per “buscar un rèdit partidista i per marcar distància”, cosa que, al seu parer, és un senyal que els anticapitalistes podrien no creure's l'aposta independentista.

“Això només es pot fer des del convenciment que això no va enlloc i, com que no va enlloc, comencen a marcar distàncies per carregar-li el mort a l'altre” en cas que el procés sobiranista no fructifiqui.

Homs demana a la CUP que se centri en eixamplar la base del sobiranisme: “Hi ha gent que tens la sensació que era més feliç quan simplement reivindicava la independència, no com ara, que estem fent la independència”.

Futur de Convergència

Sobre el procés de renovació de Convergència, Francesc Homs es descarta com a futur secretari general: “Ajudaré en tot el que pugui, no em desentenc. Crec en el que s'està fent, però una cosa és que no em desentengui i una altra que em postuli. No em postulo, em descarto”.

Homs nega que el partit hagi reculat en la seva definició com a força independentista, i recorda que el seu partit va demanar el doble 'sí' en el procés participatiu del 9 novembre 2014: al fet que Catalunya sigui un Estat, i que aquest Estat sigui independent.

“Si això no és ser independentista, que baixi la Verge i m'ho expliqui”, raona Homs, que s'obre al fet que el nom del partit pugui canviar, encara que aposta perquè mantingui la paraula 'Convergència'.

stats