Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Homs assegura que Convergència s'oposarà a qualsevol candidat del PP i a Pedro Sánchez

Homs assegura que s'oposaran a qualsevol candidat del PP i a Pedro Sánchez

EFE

Barcelona —

El portaveu de Democràcia i Llibertat (DiL), Francesc Homs (CDC), ha assegurat aquest dimecres que el seu grup votarà en contra de qualsevol candidat del PP a la presidència i que també donarien un “no com una catedral” al líder del PSOE, Pedro Sánchez, per la qual cosa acudirà a l'audiència amb el Rei divendres sense canvis.

En una entrevista a TV3, el dirigent de Convergència ha deixat clar que “en cap cas” votaran al president del Govern en funcions i aspirant a la reelecció, Mariano Rajoy, o qualsevol altre candidat del PP, i també ha tancat les portes a recolzar el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Així, ha afirmat que “amb el que se'ns posa sobre la taula”, DiL no es planteja “ni l'abstenció” a Pedro Sánchez: “És un 'no' com una catedral”, ha reblat.

Homs ha opinat que les negociacions per al Govern estan “més orientades a un pacte de PSOE i PP amb probablement el suport de Ciutadans que a una altra cosa”, excloent així a Podem.

El dirigent de CDC ha considerat que el partit de Pablo Iglesias “no es fia” dels socialistes i ja està “acumulant arguments” per a unes possibles eleccions anticipades.

El portaveu de DiL ha remarcat que el PSOE està “allunyat” de les seves posicions sobiranistes i ha criticat la proposta de Podem d'un Ministeri de la Plurinacionalitat, que veu com una “ocurrència” com, ha dit, la del PSC de traslladar el Senat a Barcelona.

“Nosaltres anem fent el nostre camí”, ha afegit per marcar distàncies amb els grans partits de l'Estat, als quals veu “en estat de xoc” perquè, segons la seva opinió, “no estan acostumats a la transacció i al pacte”.

El portaveu de DiL ha assenyalat així que divendres que ve, quan acudeixi a veure el Rei, li dirà el mateix que l'audiència anterior, que ha negat que fos tensa.

Homs ha admès que no va entendre “el gir de Rajoy” de declinar, de moment, la seva candidatura a ser president, però ha augurat en tot cas que el líder del PP “no serà president en cap cas, ni en eleccions ni sense elles” , i en aquests moments busca una sortida “prou digna”.

stats