Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Homs, després de saber que el Suprem l'investiga pel 9-N: “Aniré a declarar amb l'estelada penjada”

Francesc Homs

elDiario.es Catalunya

El candidat a les primàries de Convergència per liderar a la formació a les pròximes eleccions generals, Francesc Homs, ha reivindicat el seu independentisme després de conèixer que el Tribunal Suprem l'investiga pel seu paper a la consulta del 9 de novembre de 2014. “Aniré al Suprem a declarar amb l'estelada penjada”, ha declarat Homs a Rac-1. El polític convergent ha pres aquesta decisió pel veto a les banderes estelades, símbol independentista català, a la final de la Copa del Rei, fet que ha titllat d'“insòlit”.

El Suprem ha obert una investigació contra Homs per presumptes delictes de desobediència, prevaricació i malversació relacionats amb l'organització de la consulta independentista del 9-N. Per aquelles dates, Homs era conseller de Presidència i portaveu del Govern.

“No tinc vocació de màrtir ni d'heroi”, ha afirmat Homs, que ha la seva investigació com a “causa política”. Així mateix, Homs ha avançat part de la seva declaració en seu judicial. “Senyors del Suprem, com més alta sigui la pena, més ràpida serà la llibertat del poble de Catalunya”, ha dit que declararà als magistrats que l'investiguen.

Homs, que és aforat al ser membre de la Diputació Permanent del Congrés, serà investigat per la sala penal del Suprem. S'ha nomenat magistrat instructor el jutge Andreu Colom. Els magistrats de l'Alt Tribunal han acordat investigar tan sols a Homs i que la resta de la causa, per la qual van declarar com a imputats l'expresident Artur Mas i dues exconselleres de la Generalitat, es mantingui al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) , tal com havia demanat la Fiscalia.

Etiquetas
stats