Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Iceta entén la renúncia de Chacón i advoca per primàries per triar candidat

Iceta entén la decisió de Chacón

EFE

Barcelona —

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha dit “entendre” la decisió de Carme Chacón de renunciar a repetir com a cap de llista del PSC a les generals, i ha advocat per primàries per elegir el nou candidat, tot i que “si hi ha una persona que concita un suport majoritari, podria fer-se d'una altra manera”.

Iceta ha explicat, en declaracions a RNE, que ahir a la nit va conversar amb Chacón i l'exministra li va traslladar la seva intenció de no formar part de la candidatura socialista. “Vam parlar molta estona, em va dir moltes coses, va ser una conversa molt privada. La vaig entendre i em vaig sentir molt a prop”, ha dit Iceta.

“M'ho va explicar amb la decisió ja presa, crec que li venia donant voltes des de fa temps”, ha relatat el dirigent, que ha qualificat de “molt sòlides i meditades” les raons de Chacón, que “no són fruit d'una improvisació o d'algú que defuig del combat polític”, encara que ha evitat donar més detalls concrets.

Iceta ha assegurat que aquest dijous tindrà “un dia complicat” i “parlarà amb molta gent” per prendre “la millor decisió demà” en l'executiva extraordinària que tenia prevista el PSC. “En el partit hi ha moltes possibilitats, plantilla i gent en disposició de prendre aquesta responsabilitat”, ha suggerit.

El dirigent s'ha mostrat “partidari” de portar a terme primàries entre els afiliats, tot i que ha admès que “si hi ha una persona que concita un suport majoritari, podria fer-se d'una altra manera”, i ha suggerit que en la seva opinió no s'haurien de “plantejar moltes modificacions” a la resta de la llista.

Sobre l'exsenador Carles Martí, que va anunciar la seva intenció de concórrer a les primàries, Iceta ha reconegut que ell veia Chacón “més ben situada (que ell) com a candidata”, però ha afirmat que per la seva trajectòria institucional i al PSC “és un nom a considerar”.

Sobre una altra possible opció, la diputada al Congrés Meritxell Batet, mà dreta de Pedro Sánchez, el primer secretari del PSC ha opinat que “té atributs i títols suficients per ocupar aquesta responsabilitat”, ja que “va ser número dos per Madrid, és militant del PSC, catalana, catalanista, federalista i ha estat en l'elaboració de les propostes de reforma constitucional” del PSOE.

Iceta s'ha descartat com a candidat ja que la seva intenció és “ser candidat en les pròximes eleccions catalanes”, encara que ha confessat que li “encantaria compartir una campanya de forma molt intensa amb Pedro Sánchez i contribuir al canvi a Espanya”. En tot cas, Iceta ha demanat en tot cas que es “respectin els ritmes i presa de decisions” del PSC.

Etiquetas
stats