Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Inés Arrimadas critica les paròdies sobre ella i Albert Rivera per masclistes

Inés Arrimadas durant el debat d'Investidura de Carles Puigdemont

elDiario.es Catalunya

Inés Arrimadas ha volgut plantar cara a les actituds masclista contra ella que veu als mitjans. En una entrevista aquest dimarts a El Món a Rac1, la líder de Ciutadans a Catalunya ha volgut fer constar la seva crítica a una paròdia sobre ella apareguda en un altre programa de l'emissora del grup Godó, així com a les habituals paròdies de Polònia a TV3 que la representen com a titella d'Albert Rivera.

“L'altre dia em van trucar i em van explicar que al Versió Rac1 del 7 de gener vau fer una imitació meva que consistia bàsicament en dir que jo no podia respondre res perquè l'Albert no m'havia explicat què havia de respondre”, ha apuntat la cap de l'oposició, i els tertulians presents han corregut a dir-li que confonia la sàtira política amb masclisme.

Arrimadas ha reivindicat la necessitat de sentit de l'humor en la política però també ha estat contundent: “Som molt poques les dones que estem al capdavant de projectes importants en la política, sóc l'única dona que ha estat cap de llista a Catalunya, sóc l'única dona que ha estat cap de l'oposició en la història de la democràcia a Catalunya”, ha declarat.

“Si a sobre que som poques dones, les poques dones que estem al capdavant en la política se suposa que és que en realitat hi ha un home al darrera que és el que pensa, que és el que decideix què és el que hem de dir, anem molt malament”, ha seguit Arrimadas, que ha explicat que es va assabentar de la sàtira a Versió Rac1 per una trucada d'una política d'ICV.

Recupera l'àudio de les crítiques d'Arrimadas:

El programa de l'emissora interpel·lat per Arrimadas, Versió Rac1, ha respost poques hores després a la diputada amb un gag sobre ella i assegura que mostrar-la supeditada i com una titella d'Albert Rivera no és masclisme sinó que forma part de la “paròdia”. Versió Rac1 ha fet un gag amb un personatge masclista del programa, el senyor Bohigas, que ha titllat Arrimadas de “guapa” i de “tia bona”.

Ràpidament, la locutora Montse Llussà ha tallat al personatge i ha dit a la imitació d'Arrimadas del Versió Rac1 que “com a víctima de la misogínia” del programa, el que acabava de dir-li Bohigas era masclisme, però que la “paròdia” que li havia dedicat el programa no ho era. “El que acaba de dir-li és un atac directe a la seva persona, i lo altre [la imitació del 7 de gener] no perquè ho hem fet sempre amb homes i dones”, ha afegit Llussà.

Llussà ha conclòs: “Quan es fan referencies a quin gimnàs va o que es molt guapa o a quines mitges porta sí que seria sexisme i masclisme. Quan es refereixen a termes estrictament polítics no ho és”.

La resposta del Versió Rac1 ha anat en la mateixa línia que la dels tertulians del programa de Jordi Basté, que li han dit que la sàtira es basava en el personalisme d'Albert Rivera al capdavant de Ciutadans. Arrimadas ha assenyalat que no ha vist aquest tipus de paròdia ni sobre el cap de llista a les generals, Juan Carlos Girauta, ni sobre el líder de Ciutadans a la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado.

Crítica als peus de foto d'El Periódico

La cap de l'oposició també ha criticat els insults masclistes denunciats recentment per dones de la CUP i ha recordat una doble plana d'El Periódico d'aquest dilluns sobre el debat d'investidura, en què els peus de foto feien al·lusió a les intervencions dels homes però a la indumentària de les dones:

“No estic qüestionant el programa ni que es faci sàtira de la política, el que estic dient és que compte, perquè potser hi ha coses que no es fan amb mala intenció perquè la gent ni se n'adona, però que són una reproducció d'uns rols desiguals entre homes i dones i jo crec que hem d'anar molt en compte”, ha conclòs.

Etiquetas
stats