Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Jessica Albiach capitanejarà una candidatura a liderar Podem alternativa a les de Viejo i Fachin

Jessica Albiach amb el secretari general de Podem Barcelona, Marc Bertomeu

Europa Press

Barcelona —

La diputada de Catalunya Sí que es Pot al Parlament Jessica Albiach presentarà diumenge la candidatura FemPodem, que inclou al secretari general de Barcelona, Marc Bertomeu, i que tindrà majoria de dones.

En un carta a la militància a la qual ha tingut accés Europa Press, explica que la candidatura neix amb ganes “de sumar i de cosir el que s'ha anat trencant pel camí, per superar baralles i confrontacions”, i convençuts que tots els membres de Podem són necessaris.

“Encarem el futur amb una visió que pretén superar polaritzacions que només beneficien als de sempre”, afegeixen, i incideixen en que el desgast d'aquestes tensions internes ha fet perdre de vista els objectius per als quals va néixer Podem.

La presentació de la candidatura tindrà lloc diumenge a les 11.30 hores a la Sala Bostick de Barcelona, durant un acte participatiu amb vermut popular.

Al marge de la diputada i del secretari general de Barcelona, el projecte FemPodem compta amb Marta Olivan –que exerceix les tasques d'organització de Podem des de la dimissió en Gemma Ubasart a l'octubre–, Natzaret Troia –responsable d'organització de Tarragona– i Leo Ravinale –encarregada d'Extensió de Girona–.

També s'inclouen altres noms, com el de l'actriu Marta Iniesta –protagonista de la pel·lícula de Jose Luis Guerín 'L'Acadèmia de les Muses'–.

El pes femení en la llista que presentin tindrà un marcat protagonisme ja que estarà distribuïda en un 60%-40% a favor de les dones.

“Creiem imprescindible feminitzar la política, no només amb la inclusió de més dones en les llista, sinó amb formes més dialogants i conciliadors de fer”, afirma la carta.

Resolució de conflictes

Un punt que diferencia aquesta candidatura de les altres dues anunciades --la que encapçala el diputat de Catalunya Sí que es Pot al Parlament Albano Dante Fachin i la del diputat de En Comú Podem al Congrés Raimundo Viejo-- és la diferenciació que FemPodem fa entre el Consell Ciutadà i la Comissió de Garanties, a la qual volen fer independent.

Podem preveu que les candidatures puguin presentar fins a cinc membres per a la Comissió de Garanties --que resol conflictes interns del partit--, però FemPodem renunciarà a presentar-los, precisament per aconseguir que sigui independent.

Aquesta candidatura presentarà a més una llista incompleta, amb la intenció que, si guanya, entrin al Consell Ciutadà dels membres de Podem que hagin obtingut més vots des de les altres candidatures: “Per això emplacem a la resta a fer el mateix, i contribuir a tenir un Podem més heterogeni”.

Dues noves secretaries

Per a “democratitzar” la figura de la Secretaria General, crearan la Vicesecretaria General, i el document organitzatiu inclourà que les decisions clau es prenguin per majoria qualificada del Consell Ciutadà i amb la consulta als inscrits.

També proposen una nova Secretaria de Transparència i Bones Pràctiques, per a “ser exemplars” en el fons i en les formes, en la presa de decisions, en les contractacions i en els comptes.

Confluència d'esquerres

Reafirmen la seva voluntat de seguir el model de confluència com a “model d'èxit”, i, perquè se segueixi produint, albiren un Podem que es mantingui com a actor identificable i central en l'escenari català.

“Per això, defensem una confluència on els diferents actors es senti respectats i representats”, exposen en la carta, que incideix en el respecte entre companys i recorda que l'adversari està fora i no dins del partit, després dels frecs públics entre Fachin i Viejo.

Etiquetas
stats