Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Jordi Évole recorda a ERC i PDECat que demanen un referèndum sense tenir competències

El periodista Jordi Évole

elDiario.es Catalunya

El periodista Jordi Évole s'ha reafirmat en les seves paraules sobre l'acollida de refugiats –“crec que aquest no és només un problema de competències, és un problema d'incompetències”– i ha contestat a les crítiques d'ERC i PDECat assenyalant que els dos partits “segueixen insistint en celebrar un referèndum pel qual tampoc tenen competències”.

La intervenció d'Évole aquest dissabte al concert pels refugiats va irritar membres del Govern, diputats de Junts pel Sí i dirigents d'ERC i PDECat, que a través de Twitter van mostrar el seu malestar per les seves paraules. La portaveu del Govern, Neus Munté, va qualificar de “molt injustes” i “demagògiques” aquestes crítiques i va assegurar que les ofertes de la Generalitat a l'Estat per respondre a la crisi humanitària han rebut “una resposta negativa” del Govern central o una simple “inacció”.

En un article que publica aquest dilluns a El Periódico de Catalunya, Évole assegura que els seus crítics no van reparar en tot el que va dir en la seva intervenció. “Quan dic que no és 'només' [un problema de competències], assumeixo que evidentment hi ha un problema de competències”, ha assenyalat el periodista. “I quan dic que 'és un problema d'incompetències' em refereixo al fet que, segons la meva opinió, no sempre hi ha hagut voluntat política suficient per ajudar a aquest drama, com ho demostra que ha estat la ciutadania la que ha portat la iniciativa per davant dels polítics”, ha afegit Évole.

Respecte a la qüestió competencial, el periodista ha comparat la petició del Govern per acollir refugiats amb la reclamació d'un referèndum d'autodeterminació. “Si es conformen tan ràpid amb l'argument que no tenen competències, per què segueixen insistint en un referèndum –que jo també vull celebrar– pel qual tampoc en tenen? En unes coses sí que insisteixen encara que no tinguin competències i en altres no?”, es pregunta.

Així mateix, Évole ha recordat que en el seu discurs també va criticar els governs del PP i el PSOE per les concertines de Ceuta i Melilla o els trets amb pilotes de goma a la platja del Tarajal i a l'extinta CiU per donar suport al Congrés a la reforma de la Llei d'Estrangeria.

En qualsevol cas, Évole ha demanat tancar la polèmica en considerar que “seria de gran incompetència dedicar-li una línia més”, i ha instat a acudir a la manifestació del proper dia 18 a Barcelona a favor dels refugiats. “Al carrer, la ciutadania sí que és competent i ho tornarà a demostrar”, ha conclòs.

stats