Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Junqueras i Llach esperen comptar amb Catalunya Sí que es Pot com a aliats

Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu

elDiario.es Catalunya

El líder d'ERC i número cinc de la llista Junts pel Sí, Oriol Junqueras, i el cantautor i cap de llista per Girona, Lluís Llach, han fet aquest dilluns gestos de complicitat a les formacions d'esquerres que consideren més properes: la CUP i també Catalunya Sí que és Pot.

En declaracions a Rac1, Junqueras ha mostrat la seva confiança en què serà possible “entendre's en moltes coses” amb Catalunya Sí que es Pot i ha augurat que si l'independentisme guanya, el seu partit “es posarà al costat de la majoria per construir el nou país”.

Llach, per la seva banda, ha declarat en una entrevista a Catalunya Ràdio que la llista de CDC, ERC i entitats no considera CSQEP com el seu adversari, i ha reclamat que siguin “aliats”. El músic ha dit respectar la decisió de la CUP de no investir Artur Mas com a president de la Generalitat en cas que guanyi Junts pel Sí, i ha afegit que l'important és que el partit també està per la independència.

Consensos amb CSQEP

Junqueras ha assegurat que l'objectiu és “aconseguir un gran consens al Parlament i els consensos més amplis possibles”, per la qual cosa amb Catalunya Sí que es Pot, que inclou a Podem i ICV-EUiA, s'hauran “d'entendre en moltes coses”.

“En moltes coses ja ens entenem. Llàstima que no sigui en tot”, ha expressat, tot i que ha recordat que en el futur, si s'ha de dissenyar una nova constitució catalana en cas de guanyar l'independentisme, es necessitaran “majories molt àmplies”.

“¿I per aquestes majories volem a la gent de Catalunya Sí que es Pot? És clar que sí. Perquè compartim molts objectius i perquè estic segur que quan l'independentisme guanyi de forma explícita, acceptaran el resultat i es posaran al costat de la majoria per construir el país que la majoria vol construir. I ho faran des de tots els matisos que creguin oportuns, només faltaria”, ha dit.

Propers a la CUP

Junqueras ha afirmat, de fet, que “hi ha més proximitats en polítiques socials entre ERC i la CUP que amb CDC”, però també moltes coses que comparteixen “més amb CDC que amb Catalunya Sí que es Pot”. “La clau és intentar que aquest projecte d'àmplies majories es concreti en cada cas amb qui toqui”.

Junqueras ha explicat que aquest dilluns gravarà un anunci de campanya al costat del president català, Artur Mas, que ocupa el número quatre de la llista independentista, i ha afirmat que tots dos podrien reunir-se aquesta mateixa setmana.

stats