Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Junts pel Sí perdria entre un i quatre escons en unes eleccions al març, segons el CEO

El president en funcions de la Generalitat i número 4 de Junts pel Sí en les passades elecciones, Artur Mas

Arturo Puente

El principal perjudicat d'una repetició electoral al març podria ser Junts pel Sí. Així ho reflecteix l'última enquesta del CEO, recollida entre el 16 i 23 del mes passat, quan la CUP ja havia rebutjat per dues vegades la investidura d'Artur Mas. Segons el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, la candidatura conjunta de CDC i ERC perdria entre un i quatre escons, i fins a un 1,5% de vot, deixant a l'independentisme en conjunt a la vora de la majoria absoluta. Per la seva banda, la CUP podria augmentar un escó, amb una lleugera crescuda del 0,3% respecte al 27-S.

La CUP frena en sec el creixement disparat que pronosticava l'anterior CEO, que deixava les expectatives dels anticapitalistes entre 14 i 16 escons. Els principals beneficiats de la caiguda de Junts pel Sí seria Ciutadans, que creixeria entre 3 i 6 escons, aconseguint el 21,2% del vot total. El creixement dels d'Arrimadas repercutiria negativament en el PP, que podria deixar-se entre un i dos escons, mentre que CSQEP mantindria el seu percentatge, encara que podria perdre fins a 2 representants. Per la seva banda, el PSC cauria un lleuger 0,3%, encara que segons la projecció del CEO podria tant perdre un escó com guanyar-lo, per l'aritmètica electoral.

Qui de ben segur pagaria les conseqüències del bloqueig de la situació política catalana és l'independentisme en el seu conjunt: els partidaris de la independència quedarien per sota dels seus detractors. En un eventual referèndum sobre la independència, el 48,2% dels catalans votarien en contra, mentre el 46,6% hi donaria suport, obrint la bretxa respecte l'últim CEO, quan el 46,7% es va mostrar a favor de la secessió mentre el 47,8% ho va fer en contra.

Etiquetas
stats