Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Si JxSí no planteja una alternativa a Mas les eleccions seran al febrer o a principis de març

Antonio Baños i Artur Mas

elDiario.es Catalunya

Catalunya es precipita a unes noves eleccions després del 'no' definitiu de la CUP a Artur Mas d'aquest diumenge i que Junts pel Sí mantingui el líder de Convergència com a candidat a la presidència. Els comicis autonòmics, que serien els cinquens en cinc anys i mig, tenen tres diumenges per celebrar-se: el 21 o el 28 de febrer o el 6 de març. Correspon a Artur Mas, com a president de la Generalitat en funcions, decidir en quina data els catalans tornaran a votar.

L'Estatut de Catalunya, en el seu article 67.3, assenyala que si no s'investeix a cap president o presidenta, el 10 de gener el Parlament quedarà dissolt automàticament, per ser la data en què es compleixen dos mesos de la primera votació d'investidura. Un cop dissolta la cambra, Artur Mas haurà de convocar de nou eleccions “de manera immediata”, per la qual cosa hauria de fer-ho dilluns que ve, 11 de gener. Segons el text estatutari, els comicis s'han de celebrar entre quaranta i seixanta dies després de la convocatòria. Això deixa marge a Mas per decidir entre les tres citades dates: els dos últims diumenges de febrer o el primer diumenge de març.

Mas ja va esgotar els terminis legals per celebrar el primer debat d'investidura pel 'no' de la CUP al que presidís la Generalitat. El president en funcions va obrir el primer debat el passat 9 de novembre, data límit per fer-ho, que va coincidir amb el primer aniversari de la consulta sobiranista. Va rebre el primer 'no' de la CUP el dia 10 de novembre. La segona negativa dels cupaires al líder de CDC va ser el 12 de novembre.

Etiquetas
stats