Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'ANC trasllada la seva concentració d'aquesta tarda per defugir els que demanen que Mas faci “un pas al costat”

Imatge que anuncia la concentració d'aquest dijous, amb l'antiga ubicació de plaça Sant Jaume

elDiario.es Catalunya

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha canviat la ubicació de la seva convocatòria d'aquesta tarda per reclamar un acord entre Junts pel Sí i la CUP. La plataforma havia convocat inicialment a la plaça Sant Jaume de Barcelona, però aquest migdia, a poques hores de la concentració (19:30), ha canviat de lloc i finalment ha cridat als seus afiliats a anar a la plaça de la Catedral. El recorregut entre les dues places dura menys de cinc minuts.

La plataforma, en un missatge enviat als seus afiliats, assegura que el canvi és “per motius logístics”. Consultats per Catalunya Plural, alguns afiliats a l'ANC han mostrat la seva sorpresa pel canvi d'ubicació, ja que la plaça Sant Jaume és un lloc habitual de convocatòries de la plataforma independentista.

Es dóna el cas que, aprofitant la convocatòria de l'ANC, havia sorgit una altra convocatòria que demanava a Mas que fes “un pas al costat”, que també cridava a reunir-se en la plaça Sant Jaume.

En els últims dies diverses veus, fins i tot dins de Junts pel Sí i de l'independentisme que no forma part de l'entorn de la CUP, havien reclamat a Artur Mas que fes un pas al costat per donar començament a la legislatura. Al llarg d'aquests tres mesos de negociacions, la CUP havia proposat que Mas es fes càrrec de les relacions exteriors de la Generalitat per internacionalitzar el procés sobiranista.

Etiquetas
stats