Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència de Barcelona imposa una pena mínima a un Mosso d'Esquadra que va clavar una bufetada a un detingut

Els magistrats han considerat acreditat que l'agent va donar una bufetada a un detingut

Oriol Solé Altimira

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó i a dos anys d'inhabilitació un agent dels Mossos d'Esquadra per donar una bufetada a un detingut a la comissaria de Mataró el 2014. És la pena mínima pel delicte contra la integritat moral menys greu al que ha estat condemnat l'agent. La Fiscalia havia sol·licitat una pena de 15 mesos de presó i tres anys d'inhabilitació.

En contra del criteri de la Fiscalia, la secció tercera de l'Audiència de Barcelona ha optat per la pena mínima per ser la més “ajustada a dret”. Es basa el tribunal en que el Suprem va establir també el càstig penal menor per un agent que va donar cinc bufetades –i no una, com en aquest cas– a un detingut. El delicte contra la integritat moral per part d'un funcionari públic, en la modalitat menys greu, està castigat amb penes de presó de sis mesos a dos anys i la inhabilitació de dos a quatre anys.

Els magistrats han considerat provat que l'agent condemnat, abusant del seu càrrec i amb intenció d'humiliar el detingut, li va dir “com no deixis de plorar i callis, et pegaré”, abans de donar-li “un fort mastegot” amb la mà oberta en el costat dret de la cara. El tribunal ha rebutjat completament l'argument esgrimit per l'acusat per demanar l'absolució –que la bufetada va ser un “toc d'atenció” davant d'una situació d'“alt risc”.

Els vídeos de la comissaria han acreditat que l'agredit tenia les manilles posades i estava agenollat en el moment que va rebre la bufetada. Els magistrats han considerat que l'agressió constitueix “una acció absolutament gratuïta i humiliant, ja que no té el deure d'actuar així amb els detinguts sota la seva custòdia, ni amb aquesta acció exerceix legítimament seu càrrec d'agent de l'autoritat”.

Etiquetas
stats