Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

L'Audiència Nacional imputa per primer cop un regidor per donar suport a la declaració del 9-N del Parlament

Joan Coma Roura durant un míting de la CUP

elDiario.es Catalunya

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha acceptat la petició de la Fiscalia i ha imputat al regidor de la CUP a Vic (Osona), Joan Coma, per incitació a la sedició. Coma es converteix així en el primer regidor imputat per mostrar el seu suport a la declaració d'inici del procés d'independència que va aprovar el Parlament el 9 de novembre de l'any passat.

El jutge, conegut per portar el cas dels titellaires, investiga tres ajuntaments catalans que van aprovar resolucions en el mateix sentit, així com a entitats com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). El fiscal havia sol·licitat la imputació de Coma perquè durant un ple municipal de Vic, en l'exercici de les seves funcions, va encoratjar a donar suport a la declaració del 9-N, cosa que segons el parer del ministeri públic podria constituir delictes de rebel·lió i sedició, castigat aquest últim amb fins a dos anys i mig de presó.

El regidor es reafirmava aquesta tarda a Twitter: “Marxem, com més aviat millor, de l'Espanya de la repressió, i de l'Europa de l'expulsió. Fem realitat el nou món que portem en els nostres cors”, ha dit.

Vic va aprovar la moció de suport a la declaració independentista del Parlament amb 16 vots a favor dels 21 regidors que componen el ple, corresponents a CiU, ERC i la CUP. En aquella sessió, Coma va reclamar “deixar de supeditar les decisions de les nostres institucions les institucions espanyoles” i va encoratjar a desobeir institucions espanyoles com el Tribunal Constitucional, tal com ho fa la declaració aprovada al Parlament i suspesa uns dies després pel mateix tribunal.

Diversos càrrecs públics de la CUP, com el regidor de Girona, un altre dels municipis investigats, Lluc Salellas, ja han començat a mostrar el seu suport a Coma a través de les xarxes socials:

Etiquetas
stats