Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'antiga Convergència planteja acomiadar un mínim del 25% de la plantilla

Artur Mas i Neus Munté són els líders del PDECat

elDiario.es Catalunya

El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), l'antiga Convergència, planteja acomiadar, com a mínim, a un 25% dels seus 82 treballadors. La direcció del partit va celebrar aquest dimecres una reunió amb els treballadors en la qual se'ls va comunicar “la necessitat d'iniciar un procés de reestructuració del personal”, a resultes de la liquidació en curs de CDC, que va començar a principis de juliol, i la necessitat d'aconseguir un “encaix òptim” a la nova estructura del PDECat.

La retallada de plantilla s'adequa a les pèrdues electorals que ha patit el partit en els últims anys, i a la consegüent reducció d'ingressos públics. L'últim episodi va ser la negativa de la Mesa del Congrés i el Senat a donar grup parlamentari propi a Convergència, cosa que farà que la formació perdi més de tres milions d'euros si s'esgota la legislatura. A més, el nou partit ha patit una fuita de militants –d'uns 16.000 al juliol a 11.000 després de la refundació.

La plantilla del PDECat ha de designar en 15 dies tres representants per negociar amb la direcció, ja que no té delegats sindicals. La previsió és que les converses s'allarguin fins el mes que ve.

La formació presidida per Artur Mas i creada a partir de l'antiga CDC ha anat aplicant en els últims temps mesures de reducció de la despesa, com la venda de la seu al carrer Còrsega de Barcelona per adquirir una altra més petita al carrer Provença, i la clausura dels locals de la Fundació CatDem i de l'organització d'immigrants Nous Catalans.

En aquest moment encara conviuen el PDECat, que té tota l'activitat política, i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que després del seu últim congrés del juliol passat va quedar reduïda a la mínima expressió i s'està procedint a la seva liquidació, a l'espera del resultat dels processos judicials pels quals està afectada.

stats