Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'aposta de Colau per a les generals es dirà En Comú Podem

Xavier Domènech durant el seu discurs de presentació de En Comú.

Arturo Puente

La candidatura de les esquerres catalanes al Congrés pren forma. El plenari de Barcelona en comú ha aprovat aquest dimecres acudir a les eleccions del 20 de desembre amb una llista sota el nom de 'En comú Podem', que liderarà l'historiador Xavier Domènech, amb el número u, la infermera i activista contra la corrupció sanitària, Marta Sibina, ocuparà el número dos, i en el número quatre hi haurà l'activista de la PAH, Lucía Martín. Encara que no s'ha explicitat en la reunió, s'entén que el número tres quedaria per al candidat que proposi ICV.

La fórmula llançada per Barcelona en comú, que va avançar Catalunya Plural, ha estat ben rebuda per les bases de la formació, que l'han recolzat amb el 71% de vots favorables. Segons ha explicat una portaveu de Barcelona en comú, el plenari ha entès que s'han respectat els criteris fixats en l'anterior cita, que marcaven l'objectiu de formar un grup parlamentari propi, una llista “eminentment ciutadanista” i reclamar al Congrés un referèndum d'autodeterminació per a Catalunya. Els noms que integraran la llista són del nucli de confiança de Colau, i doten la candidatura del component “independent” que BComú reclamava.

Durant les negociacions amb la resta de formacions confluents, Podem, ICV i EUiA, que s'han produït en les últimes dues setmanes, aquestes també s'han mostrat favorables a aquests criteris, de manera que la candidatura conjunta es dóna per feta, encara que s'ha d'aprovar a cada partit. En els dies vinents s'estudiaran els passos que ha de donar ara el partit d'Iglesias a Catalunya per garantir el grup propi català, per la qual cosa, segons el reglament del Congrés, En comú Podem podria haver de registrar-se com a partit polític separat de la seva matriu estatal.

Etiquetas
stats