Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'arquebisbe de Barcelona aparta el capellà homòfob de L'Hospitalet que va dir una missa a la División Azul

Custodio Ballester, en una manifestació el 2015

elDiario.es Catalunya

/ EFE —

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha apartat de les seves funcions el capellà homòfob de L'Hospitalet de Llobregat Custodio Ballester concedint-li un “permís d'absència” perquè es prengui “un any sabàtic”.

Ballester, rector de la parròquia de la Immaculada Concepció de L'Hospitalet, ha estat objecte de nombroses crítiques en els últims mesos per les seves declaracions homòfobes, després d'afirmar en una missa que l'homosexualitat és “un pecat gravíssim”. L'any passat, a més, va ser objecte de denúncia per dedicar una missa a la División Azul i omplir l'església de simbologia feixista.

L'Arquebisbat de Barcelona ja va anunciar a finals del 2016 que prendria mesures contra el capellà Ballester per oficiar una missa en honor de la División Azul on es van exhibir ensenyes franquistes i els assistents van alçar el braç fent salutacions feixistes. No obstant això, el sacerdot va continuar al capdavant de la parròquia i al juny va tornar a provocar polèmica amb una missa homòfoba.

La Generalitat fins i tot va obrir un expedient sancionador al rector per les seves manifestacions contra l'homosexualitat i les va remetre a la Fiscalia de Delictes d'Odi per si constituïen un delicte. El capellà va afirmar en una homilia pronunciada en una missa el passat 24 de juny que el món està “podrit i pervertit” i que si els capellans no diuen la veritat, la societat acabarà pensant que “això de ser gai està bé, que és guai”.

En més d'una ocasió, el consistori de L'Hospitalet –començant per l'alcaldessa, Núria Marín–, veïns i entitats municipals han demanat la destitució d'aquest capellà pels seus discursos, i fins i tot dins del propi col·lectiu de capellans alguns han expressat internament la seva malestar amb les posicions radicals d'aquest sacerdot.

L'Arquebisbat, de fet, ja havia ordenat al rector que moderés les seves opinions i no fes arengues polítiques des del púlpit, ordres que Ballester havia desobeït. Aquesta desobediència i el malestar que les seves opinions causen en Omella, d'un tarannà més obert i proper a les tesis del Papa Francesc, han fet que el cardenal arquebisbe mogui fitxa i aparti Ballester de les seves funcions, concedint-li “permís per un any sabàtic”, segons consta al butlletí de l'arxidiòcesi.

Etiquetas
stats