Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

L'entorn de Convergència vincula l'operació anticorrupció al judici pel 9-N

L'ex tinent d'alcalde de Barcelona, Antoni Vives

Arturo Puente

L'operació de la Guàrdia Civil i la Fiscalia anticorrupció, en la qual aquest dijous s'ha detingut al president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra, l'extinent d'alcaldia de Barcelona amb Trias, Antoni Vives, o l'estret col·laborador d'Artur Mas, Francesc Sánchez, ha estat vinculada per diverses veus de Convergència amb el judici pel 9-N contra Artur Mas i les ex conselleres Irene Rigau i Joana Ortega, que començarà dilluns que ve.

L'advocat de Vives, Rafael Entrena, ha estat el primer a relacionar els dos fets, assegurant que “no és casual” que la detenció del seu defensat s'hagi produït a pocs dies del judici del 9-N. El lletrat ha assegurat que el tinent d'alcaldia està “absolutament tranquil” i “disposat a col·laborar”.

L'ex alcalde Xavier Trias ha assegurat que respecten les decisions judicial i es posen al costat per col·laborar en aclarir “qualsevol cosa que pugui haver”. Malgrat això, Trias també ha apuntat a una forma d'actuar contra ells que, al seu entendre, “no és casual”. “Ens passa contínuament, i jo ho puc dir amb una certa autoritat. Li ha passat a Artur Mas, Xavier Trias i ens passa ara, que dilluns un grup de persones han d'anar a declarar”, ha dit Trias, establint una relació de causalitat entre les detencions i el judici del 9-N.

Sobre la responsabilitat pròpia o del seu equip en les irregularitats que s'investiguen, Trias ho ha negat rotundament. “Jo com a cap del grup municipal vull deixar molt clar que en els quatre anys que vam estar al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona, estic convençut que s'ha actuat sempre d'acord a la llei i als procediments normatius en totes les operacions, contractes i adjudicacions , i en totes les àrees”, ha indicat l'ex alcalde. També ha expressat “suport a tots els funcionaris i directius” de BIMSA, i “suport i afecte” a Antoni Vives, “al qual sempre li busquen les pessigolles però que després acaba amb sentències que li exoneren”, ha dit Trias.

En la mateixa línia s'ha expressat una de les ex conselleres que seran jutjades per obrir els col·legis electorals en la jornada participativa, Irene Rigau, qui en declaracions al diari Ara ha assegurat veure en aquesta operació “un mateix patró de conducta” que a l'entrada i registre contra la seu de Convergència que va tenir lloc la vigília de la presentació de la candidatura d'JxSí, en plena precampanya del 27-S.

Per la seva banda, el vicepresident de la Generalitat i president d'ERC, Oriol Junqueras, ha mostrat el seu partit com “els primers disposats a col·laborar i encantats de poder ajudar en qualsevol àmbit que ajudi a lluitar contra la corrupció”. Junqueras, que ha evitat establir connexions polítiques de l'operació d'aquest dijous, sí que ha reclamat que “la mateixa diligència s'apliqui a tots els àmbits”, per exemple quan “el ministre de l'Interior ha conspirat contra sistema de salut a Catalunya”.

El conseller d'Interior i membre de Convergència, Jordi Jané, també ha evitat fer valoracions polítiques, assegurant que les deixa per al partit. Sí que ha revelat que els Mossos han tingut coneixement de l'operació “un cop iniciada” perquè la Guàrdia Civil se l'ha comunicat.

Etiquetas
stats